Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 12.03.2013.
12:14 >> 14:56h
RTS A

Tači: Nikolić laže kao Milošević

Premijer lažne države Kosovo Hašim Tači negirao je da je Priština popustila i da je spremna da za formiranje zajednice srpskih opština izvrši izmene kosovskog ustava.

Tači: Nikolić govori kao nekada Milošević
 

"Sinoćnja izjava predsednika Tomislava Nikolića govori o političkoj nezrelosti", rekao je Tači pred poslanicima kosovske skupštine podnoseći izveštaj o poslednjoj rundi dijaloga sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem 4. marta u Briselu.

"Priština koja je do sada insistirala na tome da svako rešenje mora da se uklopi u njihove zakonske okvire, popustila je", izjavio je predsednik Srbije novinarima posle sastanka srpskog državnog vrha sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Tači je naveo da Beograd "sve svoje poraze proglašava pobedama".

"To je radio Milošević a sada to čini i Nikolić. Tipična tradicionalna laž politike Beograda", rekao je Tači i naveo da će angažovanje kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom biti u potpunosti podređeno poštovanju kosovskog ustava, najavljujući da će na kraju tog procesa biti potpisan sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

"Nejasna izjava Nikolića"

 

Politički analitičar iz Prištine Fatmir Šeholi rekao je da se na Kosovu ne vide znaci popuštanja pred zahtevima Beograda o zajednici srpskih opština i da će srpski zvaničnici morati da pojasne na kakvo su popuštanje mislili nakon sastanka sa visokom predstavnicom EU u Briselu.

 

Šeholi je za Radio KiM iz Gračanice kazao da je kosovski premijer Hašim Tači obećao da neće istupati mimo onoga što je Ustavom garantovano, a to je da zajednica srpskih opština neće imati veća ovlašćenja od asocijacije opština koja već postoji na Kosovu. Sa druge strane, dodao je, uzimajući u obzir izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića nakon susreta sa visokom predstavnicom EU, nejasno je o čemu je zapravo reč.

 

"Ja živim u Prištini, ja sam Albanac i tvrdim da nemam pojma o čemu on (Nikolić) govori. Nadam se i ne želim da verujem da će premijer Kosova Hašim Tači istupiti od onoga što je sam obećao, odnosno garantovao u Skupštini", rekao je Šeholi.

U suprotnom, dodao je on, bio bi prekršen Ustav Kosova.

 

"Smatram da je bilo koje popuštanje u aspektu zakonodavstva kršenje Ustava Kosova. Hašim Tači nema te ingerencije da bilo šta uradi bez ratifikacije u Skupštini Kosova. Bude li drugačije, onda će on morati da da ostavku zato što je prekršio Ustav, ili će Nikolić morati da objasni u čemu je to Priština popustila", naveo je Šeholi.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.03.2013. 12:22
Premijer lažne države Kosovo... HVALA TI BOŽE KONAČNO STE POČELI PISATI KAKO TREBA.
Utorak 12.03.2013. 12:37
Николићу поднеси оставку. Продао си Космет Николићу Томо. Николић издајник.
Utorak 12.03.2013. 13:32
Taci je u pravu,niko nama nije kriv sto nam diletanti vode drzavu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online