Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Subota 16.03.2013.
17:46
Beta A

"Srbija na kraju mora da prizna Kosovo"

Šef Spoljnopolitičkog odbora nemačkog parlamenta Rupreht Polenc izjavio je u subotu da Evropska unija mora najpre da reši pitanje opstanka evrozone da bi mogla da prima nove članice i ocenio da "Srbija, ako na kraju ne prihvati nezavisnost Kosova, neće moći da postane članica EU".

Rupreht Polenc: Ko ispuni sve uslove, ući će u članstvo Evropske unije
 

Na Balkanskom forumu, koji je u Briselu okupio istaknute političke ličnosti Evrope i SAD, Polenc je dodao da Srbija zasad to neće da uradi i podvukao da su pregovori Beograda i Prištine pokrenuti da bi se omogućilo da Srbija počne pregovore sa EU.


Milo Đukanović: Obeshrabrujete nas

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je na ovom skupu upozorio da greše oni koji iskazuju "zamor od proširivanja", jer time obeshrabruju ljude u regionu.


Đukanović je ocenio da je dalja evroatlantska integracija Zapadnog Balkana nužna, jer region nema sopstvene mehanizme koji bi jamčili za stabilnost regiona i evropskog kontinenta.


Šef Spoljnopolitičkog odbora Bundestaga Polenc je istakao da sve zemlje Zapadnog Balkana mogu da postanu članice EU, ako ispune sve uslove, pomire se među sobom i ako sprovedu nužne reforme.


"Oni koji su to učinili, kao što je Hrvatska, ući će u članstvo Evropske unije", rekao je nemački zvaničnik.


Nove članice nisu najbitnije za EU

On je, međutim, dodao da, imajući u vidu "sadašnju raspravu unutar EU, kako ubuduće primiti nove članice nije među glavnim tačkama dnevnog reda".


Polenc je želeo da podvuče da rasprave partnera evropske dvadesetsedmorice o budućnosti EU, kad je reč o integraciji ili dezintegraciji, pokazuju da ona "stoji pred izazovom kako rešiti dužničku krizu i da li će biti u stanju da očuva evro kao zajedničku valutu i evrozonu".


"Ako to ne bismo bili u stanju, onda se ta jaka dezintegracija na sektoru valute verovatno ne bi mogla zaustaviti, već bi imala posledice po ekonomsku i druge politike", rekao je Polenc.


Nemački poslanik je dodao da je drugi izazov odluka britanske vlade da 2017. raspiše referendum o daljem opstanku u EU i podvukao da to znači da bi se moralo odlučivati hoće li EU biti više zone slobodne trgovine ili ići u dalju integraciju.


Nije u pitanju, rekao je Polenc, da li će Evropska unija i dalje biti otvorena za nove članice, već da li bi Unija koja teži da postanje zbijenija, bila u stanju da se sve više širi, jer bi to na kraju dovelo do njenog raspadanja.

POVEZANE VESTI

Subota 16.03.2013. 18:11
Nema kraja zahtevima i kad se prizna kosovo imacemo drugi problem sa jugom posle ce i to morati da se prizna, pa sandzak itd. jer vide i oni da od nas nema nista svake godine manje 40 000 stanovnika pa to nema ni u etiopiji. u BG se nabilo 2 miliona stanovnika, pogranicna zona Srbije osiromasena ljudi beze jer ta zona nikog ne intresuje, mi nestajemo ljudi. jedini lek je povecanje nataliteta jer ako toga nema niko ne moze da nam pomogne ni CAR LAZAR da ozivi. Moze da dodje bilo koji politicar leka nema i kraj. Na zalost je tako.
Subota 16.03.2013. 20:50
Braco Srbi,dobro je sto u ovoj izdaji nisu ucestvovali Crnogorci,Bosanci,Krajisnici i drugi da kukate na njih.Ovog puta Srbiju su izdali Sumadinci na celu sa prvim kazandzijom.Pa valjda niste ocekivali da nece da izda,pa KAZANDZIJA JE IZDAO KUMA.Ne kaze se dzaba BOG NA NEBU KUM NA ZEMLJI!
Subota 16.03.2013. 18:53
Dobro je sto ovi fasisti na kraju kazu sta hoce. Nema mesta panici, nista nije potpisano niti ce biti dok siptari ne pristanu na samoupravu srpskih opstina, cime te opstine ostaju u sastavu Srbije, samim tim i Kosovo. Neka vide Evropski fasisti sta ce sa siptarima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online