Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 29.03.2013.
21:02
Alo! A

Ko se švercuje, ostaje bez plate!

U borbi protiv švercera u GSP-u ''Bus plus” je uveo novu meru. Neplatiše će ubuduće morati da plate kaznu, i to tako što će im sud skidati od plate, tvrde beogradski mediji.

Prvi koji je to osetio na svojoj koži je Beograđanin koga su kontrolori samo u toku jednog meseca 18 puta uhvatili bez karte. Početkom ovog meseca on je dobio administrativnu zabranu na zaradu i biće mu skidano od plate zbog švercovanja u gradskom prevozu, piše ''Alo''.

Foto: Ilustracija

Sudski izvršitelj je 4. marta doneo zaključak o izvršenju bez prava na žalbu stavljanjem zabrane na zaradu. To je zasad prvi i jedini slučaj, ali u „Bus plusu” ističu i da je „u proceduri” još nekoliko ljudi, kao i da je ova nepopularna mera usmerena protiv najvećih neplatiša, koji duguju od 50.000 do 80.000 dinara.

"Sprovođenju ove mere prethodila je saglasnost Direkcije za javni prevoz i ona je zasad pokrenuta protiv nekolicine najvećih dužnika kojima su napisane opomene zbog švercovanja u vozilima GSP-a. S obzirom na to da oni u roku od 15 dana nisu platili kaznu od 1.500 dinara, ona je duplirana. A pošto ni tada nisu izmirili dugovanja, sudski izvršitelj je preuzeo naplatu, kao što to odnedavno čini i u slučajevima neplaćanja 'Infostana', sprovodeći Zakon o izvršenju i obezbeđenju'', objašnjavaju za ''Alo” u ''Bus plusu'' i dodaju da je sve urađeno kako bi se smanjio šverc u vozilima, kao i da je ovo samo opomena pojedincima koji uporno ignorišu plaćanje karata.

POVEZANE VESTI

Petak 29.03.2013. 21:31
kao što to odnedavno čini i u slučajevima neplaćanja 'Infostana' Eeeee uopste ne znam kako da prokomentarisem a da mi ne sklone komentar i blokiraju me za stalno. majku vam $%$#*@(!@ u @*^%*@(@# i sve po spisku vam @*^%@*# %^*^*(@#&@!! onu nenormalnu bre.
Petak 29.03.2013. 22:00
a onaj ko nema platu ? treba se zapitati zašto pošteni nezaposleni građanin nema para za kartu za gradski prevoz.
Petak 29.03.2013. 21:55
Ovakav postupak privatne pljačkaške "firme" Bus plus je potpuno NEUSTAVAN I NEZAKONIT !!! Ovakva bahatost dokazuje potpunu KRIMINALNU spregu političkih partija, Direkcije za javni prevoz i rukovodstva GSP-a, usmerenu na pljačkanje korisnika gradskog prevoza i uništavanje ("privatizaciju") GSP-a, koja je najavljena za 2015. god. !!! Građani treba da budu solidarni i da se SVIM sredstvima brane i odbrane od Bus plus “kontrolora” - KRIMINALACA !!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online