Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 10.04.2013.
16:41
Beta A

Medvedev: Srbi, Kosovo treba da interesuje vas, a ne Rusiju

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je u sredu da će Rusija podržati bilo koju poziciju Beograda o Kosovu.

Dmitrij Medvedev (desno) je poručio Ivici Dačiću da je pogrešno da Srbi od Rusije očekuju više nego od same Srbije
 

"Naša pozicija je jednostavna. Podržavamo i podržavaćemo bilo koju poziciju rukovodstva Srbije o Kosovu", izjavio je Medvedev na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.


"Mi polazimo od toga da sama po sebi pozicija, njena intenzivnost, političke nijanse i osnovni interes - to je interes Srbije. Drugim rečima, ne treba mi da formulišemo taj proces, već sama Srbija, i vi treba sami da budete za to zainteresovani u najvišem stepenu", kazao je Medvedev, odgovarajući na pitanje novinara.


On je kazao da je ranije, u razgovorima sa srpskim sagovornicima stekao utisak da "od Rusije očekuju više nego od same Srbije". "To je pogrešno" kazao je on. Beograd "treba da se opredeli koju poziciju da zauzme" sa kojom će nastupiti u međunarodnim pregovorima, naveo je ruski premijer.


Dačić je kazao da Srbija želi da nastavi dijalog sa Pristinom, "ali da neće prihvatiti sve uslove". Naveo je da u poslednjim pregovorima uslovi koji su bili na stolu nisu bili prihvatljivi.


Govoreći o ulozi Rusije u pregovorima, on je rekao da Srbija mora da pravi jednostrane korake, bez konsultacija sa Rusijom, koje je posle teško ispraviti.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.04.2013. 17:14
Medved i Putin treba da shvate da sve što se desilo posle pada Berlinskog zida , u istočnoj Evropi i na Balkanu , je procesus dalje izolacije Rusije od strane Wašingtona i Berlina. Bivši sovjetski saveznici su brzo učlanjeni u EU i NATO da bi NATO (Wašington)ne samo utvrdio njegovu dominaciju nad Evropom , nego se i bribližao prema ruskoj granici (raketni štit) jer i dalje SAD vode hladan rat protiv Moskve. Kosovo ispada fenomenalan predmet za testiranje EU a i Moskve koja je apatiučna ! Ako kao što kaže Medved "Kosovo treba nas da interesuje a ne Rusiju", zašto onda interesuje toliko i Ameriku a ne njih ? Izolacija se nastvalja prema Rusiju , i čudime njihovo ponašanje.
Sreda 10.04.2013. 20:13
Не може наша политичка ''елита'' да схвате - од седења на две столице нема ништа. Неће Путин дозволити да га шибицари зезају.
Sreda 10.04.2013. 18:03
Diskusija na slici: - Daca : E brate Dimitrij, da samo znas sta sam video u medjunozju... -Dimitrij: Daco, jesi laf, kod nas nema vise ni pussy, a ti sredio i matoru baronicu.......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online