Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 11.04.2013.
18:28
Beta A

Jerkov: SNS silom preuzima vlast u Vojvodini

Portparolka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da hoće "silom" da preuzme vlast u Vojvodini i ocenila da organizovanjem mitinga protiv pokrajinskih vlasti, SNS pokušava da prikrije propast pregovora o Kosovu u Briselu.

Za vlast nikada nije dobar trenutak za Vojvodinu
 

Jerkov je za informativni portal Autonomija kazala da je prava namera organizatora mitinga, koji će se sutra održati ispred zgrade Vlade Vojvodine u Novom Sadu, zapravo "nasilno rušenje pokrajinske vlasti" i upozorila na bezbednosne rizike koji bi mogli proisteći iz takvih političkih pritisaka.

Ona je optužila SNS i njene partnere da takvim postupcima direktno krše izbornu volju građana Vojvodine i narušavaju vladavinu prava.

"Ta odbrana od nekakvog izmišljenog separatizma, od kojeg oni navodno brane Vojvodinu i Srbiju, nema nikakvog smisla. Bojim se da je prava namera da silom zauzmu pokrajinsku vlast i u tom slučaju nije izvesno kako će se ovo okupljanje završiti", navela je Jerkov.

Ona je poručila da oni koji organizuju miting treba da znaju da snose odgovornost za način na koji će taj miting proteći.

Jerkov je odbacila kritike "naprednjaka" u pogledu trenutka u kojem je Vlada Vojvodine izašla sa Deklaracijom o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine i dodala da je svaki termin za početak rešavanja problema sa funkcionisanjem vojvođanske autonomije neodgovarajući za centralnu vlast, koja uvek ima "prečih tema".

"To je očigledno samo izgovor da se stvori problem tamo gde ga nema, a isključivo zbog toga da bi se prikrila nesposobnost vladajuće koalicije na republičkom nivou da reši bilo koji problem u ovoj zemlji i da bi se zataškali loši rezultati pregovora u Briselu", ocenila je Aleksandar Jerkov.

Ona je dodala da DS neće popustiti pred pritiscima i navela da će se Evropska komisija u svom novom izveštaju o napretku Srbije baviti i pitanjem autonomije Vojvodine sa aspekta poštovanja Ustava i zakona.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.04.2013. 18:32
Е само када је се ова прелетачица јавила.
Četvrtak 11.04.2013. 18:34
АЈДЕ СМИРИ СТРАСТИ МАЛО, ЈА МИСЛИМ ДА ЈЕ КРАЈЊЕ ВРЕМЕ ДА ПАЈТИЋ ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ !!!
Četvrtak 11.04.2013. 19:28
Ako je miting zasto bi bio nasilan to je samo upozorenje vama lopovima da vam je dosao kraj i da morate ici u zatvor ili mardelj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online