Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 11.04.2013.
20:09 >> 20:18h
Beta A

DSS i naprednjaci zovu Vojvođane na protest

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas građane da u što većem broju dođu na sutrašnji protest "Stop razbijanju Srbije" u Novom Sadu. Naprednjaci su izrazili zabrinutost zbog, kako je navedeno, neodgovornog ponašanja pokrajinske vlasti i Demokratske stranke povodom sutrašnjeg skupa.

Demonstranti će nositi cveće Pajtiću
 

"DSS očekuje da će veliki broj građana AP Vojvodine prisustvovati protestu za smenu Bojana Pajtića koji zbog svog separatizma više ne može da ostane na vlasti", navodi se u pisanoj izjavi portparola DSS Petra Petkovića.

Pročitajte još:

 

On je upozorio vojvođansku vlast da na sutrašnjem protestu ne poseže izazivanju incidenata i provokacija, jer, kako je naveo, građani sutra dolaze da mirnim putem ostvare svoje legitimno pravo da se raspišu novi pokrajinski izbori.

Srpska napredna stranka izrazila je zabrinutost zbog, kako je navedeno, neodgovornog ponašanja pokrajinske vlasti i Demokratske stranke (DS), povodom sutrašnjeg skupa u Novom Sadu.

"Pokrajinska vlast i DS na najavu održavanja običnog skupa ispred pokrajinske vlade, reaguju histerično, uplašeno i nervozno, iako su organizatori skupa najavili da će doći sa cvećem pred zgradu u kojoj stoluje predsednik Vlade Vojvodine i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić, ne bi li mu svojim brojem pokazali da nema legitimitet i da nema pravo da urušava Vojvodinu", navodi se u saopštenju SNS-a.

SNS je upitao DS kada su naprednjaci silom dolazili na vlast. "Srbiji i Vojvodini su potrebni mir, blagostanje i pristojna vlast, i zato se Vojvodina bori protiv režima Bojana Pajtića", navodi SNS.

Studentska unija: Nemamo veze s tim

Vojvođanski klub: Miting kao jogurt revolucija

 

Nevladina organizacija Vojvođanski klub optužila je danas organizatore sutrašnjeg mitinga da pokušavaju da izvedu "ulični puč" i da, po ugledu na jogurt revoluciju od pre 25 godina, pokušavaju da smene legalno izabrane vojvođanske vlasti.

 

Vojvođanski klub je ocenio da je sutrašnji miting zapravo uvertira i za rušenje vlasti u Beogradu. Vojvođanski klub je zatražilo od organizatora da odustane od najavljenog skupa.

Studentska unija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu negirala je danas da sutrašnji protest "Stop razbijanju Srbije" organizuju studenti Novosadskog univerziteta.

"Želimo jasno da stavimo do znanja da protest 'Stop razbijanju Srbije' ne organizuju studenti Univerziteta u Novom Sadu, a pojedinci koji istupaju u javnosti nisu legitimni studentski predstavnici", navodi se u saopštenju za javnost Studentske unije.

Dodaje se da Aleksandar Sofić nije legitimno izabran student prorektor, niti je Boris Novaković legimno izabran predsednik Studentskog parlamenta.

"Njihovo delovanje nije podržano ni većinom glasova u Studentskom parlamentu, niti od strane bilo koje reprezentativne studentske organizacije. Stoga ističemo da je svako njihovo javno istupanje isključivo odraz njihovog ličnog stava", piše u saopštenju.

Podseća se da u Statutu Univerziteta u Novom Sadu jasno piše da su svi članovi univerzitetske akademske zajednice dužni da unutar fakulteta deluju politički neutralno bez isticanja političkih stavova.

"Nasuprot tome, pomenuti pojedinci su svojim delovanjem direktno uveli politiku na univerzitet. Nedopustivo je ovakvo korišćenje studenata u političke svrhe zarad osvajanja političkih poena", piše u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.04.2013. 21:02
Идемо сутра свииииииииииииииииииииииииииииииииии!!!!
Petak 12.04.2013. 09:12
Jel' će da ponesu i stiropor? Hoće li usput da žmure, da ne gledaju polusrušena i ppropala vojvođanska sela kroz prozore svoji kola i autobusa?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online