Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 11.04.2013.
19:15
Beta A

"Rusija je ljuta, ali nam je najbolji prijatelj"

"Ovo je nova era u našim odnosima. Era većeg razumevanja i iskrenih odnosa", rekao je premijer Srbije Ivica Dačić srpskim novinarima na kraju posete Moskvi. Dodao je da je u prošlosti "nedostajalo konkretnih razgovora, koji se nisu završavali na tome da neko nekog podržava".

Dačić najavio novu eru odnosa sa Rusijom
 

"Rusija je veoma ljuta, iako to nije javno izražavala, što je neke stvari u spoljnoj politici Srbije saznavala tek kad se već nešto desi, kao što je bio slučaj kada je rešavanje kosovskog problema prebačeno na EU. Sada smo u poziciji da njih molimo da se sve to vrati na UN, a to više nije tako jednostavno, jer je potrebno donošenje nove rezolucije", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da juče nije "ništa rekao da bi sakrio našu politiku".


"Rekao sam da je naš cilj u ovom trenutku da uđemo u EU, jer smatramo da je to jedini način da mi ostvarimo bolji život za naše građane. S druge strane, ne treba niko da postavlja pitanje ili Evropa ili Rusija. Naprotiv, treba da idemo u Evropu, ali nikada ne treba da smetnemo s uma da nam je Rusija najveći i najbolji prijatelj", rekao je Dačić.

Kako je rekao, Putinu je objasnio da Srbija zbog svog geografskog položaja ne pripada ruskim integracioni procesima i organizacijama.  "Iskren odnos i iskrena politika biće u interesu i Srbije i Rusije", rekao je on.


Dačić je naveo da je Putin obećao da će razgovarati sa najvažnijim političarima sa Zapada, uključujući i SAD, "sa ciljem da svi budu upoznati sa problemima oko Kosova".
 

"Veoma sam zadovoljan time što mi je rekao ruski predsednik, vidim da razume situaciju, da je upućen, da je ozbiljno shvatio važnost da se u ovom trenutku neke stvari rešavaju", dodao je srpski premijer.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.04.2013. 19:31
колико ме сећање служи , ал на велику жалост много , служи веома добро , спс је кумовао 2008. политици еу нема алтернативу заједх са министром даћићћијем на чели о и није обавештавала русију о потезима , требао га је медведев најурити .. ко што је најурио ономаг живковићеву владу када су они по налогу америке тражили ф117 делове по русији и кини, да се врате ...
Četvrtak 11.04.2013. 22:11
Једино издајник или тотални имбецил могао је да пребаци овлашћења са УН на ЕУ. За прво следи смртна казна а за друго кошуља.
Četvrtak 11.04.2013. 20:31
Zasto, zasto, zasto:Ne razumem da se sa Rusijom uopste nije u zadnje vreme Razgovaralo o svim problemima ne samo Kosovo, a zna se da je upravo Srbija jedina od Bivsih JG:Preko koje se Transferiraju Slovenski ,i Hrvatski proizvodi, i sada Hrvatskoj gori pod nogama kad udze u Uniju kako dalje jer ce morati to sve ici na Euro nivu. Srbija je morala u svakom slucaju gledati svoje interese i sto uze se vezati, jer Rusija stoji opet Ekonomski stabilno, sto bi Srbiji i te kako dobro doslo. Do sada samo se vrse usluge Komsijama uz neku bednu proviziju, Srbija bi mogla da bude dobra veza izmedzu Evropske Unije i Rusije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online