Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 12.04.2013.
07:42
Beta A

Koštunica: Pajtić treba da bude smenjen

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je premijer Vojvodine Bojan Pajtić, zbog predlaganja Deklaracija o zaštiti Vojvodine, izgubio svaki legitimitet da ostane na vlasti i da građani više ne mogu da mu veruju.

Vojvodini neophodni izbori: Vojislav Koštunica, predsednik Demokratske stranke Srbije
 

"Uveren sam da su građani Vojvodine za smenu Pajtića i to će mu oni saopštiti i na izborima i pre njih. Vojvodini su neophodni izbori na kojima će građani moći da izaberu novu vlast koja neće voditi separatističku politiku, nego politiku razvoja Vojvodine i Srbije. Zbog toga DSS podržava i učestvuje na skupu u Novom Sadu protiv separatizma vojvodjanske vlasti", rekao je Koštunica.

"Nijedna firma neće otići iz Srbije zato što smo odbili briselski ultimatum"

Komentarišući tvrdnje da će Srbija imati ekonomske štete ako ne dobije datum za početak pregovora o učlanjenju u EU, Koštunica je rekao da Srbija treba da razvija najbolju ekonomsku saradnju sa svakom državom EU.

"Svaka strana firma će doći u Srbiju ako ima profit, a nijedna, koja je već tu, neće otići zbog toga što smo odbacili ultimatum da predamo Kosovo", ocenio je Koštunica.

U intervjuu za beogradske Večernje novosti, Koštunica je rekao da je Pajtićev zahtev da se, u trenutku kada zapadne sile pokušavaju da otmu Kosovo, otvori vojvođansko pitanje stvorilo u narodu "gorak utisak" o spoljnoj i unutrašnjoj sprezi u napadu na Srbiju.

"Zbog toga je Pajtić izgubio svaki legitimitet da ostane na vlasti. Građani ne mogu posle ovoga više da mu veruju", rekao je on. Koštunica je, takodje, zatražio da Ustavni sud Srbije konačno odluči o ustavnosti Statuta Vojvodine.

"Ako Ustavni sud još uvek postoji, morao bi konačno da donese odluku da je Statut Vojvodine protivustavan, kao što je ocenio da su brojne odredbe Zakona o nadležnostima Vojvodine protivustavne. Prošlo je već četiri godine od kada je DSS pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti Statuta Vojvodine", rekao je on.

Lider DSS-a je, govoreći o briselskoj ponudi za rešenje pitanja Kosova, ocenio da se zapravo radi o ultimatumu EU koji za cilj ima da sama Srbija ukine svoju državnost na Kosovu i Metohiji. "Nijedan slobodan narod i nijedna suverena država ne mogu da pristanu na takav ultimatum", rekao je Koštunica.

On je ocenio da je cilj EU stvaranje nezavisnog Kosova i normalizacija odnosa sa Srbijom kao sa drugom državom, što znači da su interesi Srbije i Evropske unije direktno suprotstavljeni. "Pošto je EU neuporedivo veća i jača, svaki sporazum sa njom bi značio da je Srbija kapitulirala. Bilo je u srpskoj istoriji i kapitulacija, ali nije bilo slučajeva da se onaj pred kim se kapitulira naziva prijateljem i da se udje u savez država koji nam otima Kosovo", ocenio je on.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 09:32
Čim Pajtiću i ekipi zapreti ćorka zbog njihovih lopovluka, odmah potegnu pitanje ugrožavanja prava Vojvodine i kreću u separatizam.Zabole njih za Vojvodinom.Njima je stalo samo da sačuvaju svoje dupe.Zato ovako i dižu dževu, da ne bi odgovarali pred sudom na pitanje "di su naši novci?", jer su oni najveći lopovi u Vojvodini, a u isto vreme upiru prst u Beograd, po sistemu držte lopova.
Petak 12.04.2013. 11:01
Kostunica iznosi svoje misljenje i ja mislim da je u pravu.To sve nema nikakve veze sa pozicijom, probleme (ogromnu stetu) je ostavio FLEKAVI + & i seta se slobodno po zemlji Srbiji bez ikakvi problema. A mi smo sad u stanju "zavadi pa vladaj" sto je perfektno stanje za nase dusmane koji su tu bagru i doveli na vlast i sad trljaju ruke.Vojvodina je Srbija !!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online