Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 12.04.2013.
15:24
Beta A

"Bahato bogaćenje DS-a na račun građana"

Srpska napredna stranka (SNS) negira optužbe Demokratske stranke da nasilnim putem želi da sruši vlast u Vojvodini. Da li Demokratska stranka, pored slobode okupljanja i javnog izražavanja mišljenja, želi da zabrani i slobodu kretanja u Srbiji, pitaju se naprednjaci.

Molimo da o evropskim integracijama ne pričaju oni koji su, i Vojvodinu, i Srbiju, i svaku opštinu u kojoj su stolovali, unazadili za čitav jedan vek: SNS
 

Portparolka DS Aleksandra Jerkov ranije je rekla da SNS stoji iza današnjeg protesta u Novom Sadu i ocenila da je reč o nasilnom pokušaju promene pokrajinske vlasti. Da podsetimo, miting "Stop razbijanju Srbije" zakazan je pošto je Vlada Vojvodine predložila deklaraciju o zaštiti prava Vojvodine.

Naprednjaci su, povodom optužbi da autobusima dovoze pristalice u Novi Sad, upitali DS "kako misle da ljudi iz Subotice, Temerina, Pančeva, ili bilo kog drugog mesta u Vojvodini, koje je Bojan Pajtić ojadio, izraze nezadovoljstvo zbog nezapamćene pljačkaške vladavine Demokratske stranke, koja je Vojvodinu pretvorila u privatnu prćiju".

"Molimo da o evropskim integracijama ne pričaju oni koji su, i Vojvodinu, i Srbiju, i svaku opštinu u kojoj su stolovali, unazadili za čitav jedan vek, dok su se bahato bogatili na račun svih građana", navodi se u saopštenju SNS pošto su demokrate tu stranku optužile da je blokirala evropske integracije Srbije.

SNS je optužila pokrajinska vlast koju predvodi DS da je osiromašila Vojvodinu i "svojim pljačkaškim navikama dovela do toga da stopa nezaposlenosti bude najveća u istoriji Vojvodine". Prema njihovoj oceni, zahvaljujući vojvođanskom premijeru i funkcioneru DS Bojanu Pajtiću, taj nekada najbogatiji region, sada je ekonomski potonuo.

SNS je ocenila da je, pored svega, funkcionerima DS "najvažnije lično bogaćenje".

"Srpska napredna stranka nije nikada, niti će, kao demokrate, silom zauzimati bilo koju instituciju. Cvećem, mirnom i civilizovanom šetnjom građani će danas pokazati šta misle o (predsedniku vojvođanske vlade) Bojanu Pajtiću i Demokratskoj stranci, koliko god oni histerično odbijali da prihvate volju građana", navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 15:32
Па шта и ако хоће насилно да сруши власт у Војводини.И треба срушити па било којим средствима јер они руше државу .
Petak 12.04.2013. 15:35
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА ЈЕ УПРОПАСТИЛА СРБИЈУ И ЗАДУЖИЛА ЈЕ КАО НИКО ДО САД, ЊИХОВЕ ДУГЕВЕ ЋЕ ПОКУШАТИ ДА ОТПЛАТЕ МНОГА ПОКОЛЕЊА !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online