Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 12.04.2013.
17:32
Beta A

Hiljade Vojvođana došlo pred Banovinu

Intoniranjem državne himne "Bože pravde" u Novom Sadu je počeo miting "Stop razbijanju Srbije" na kome su predstavnici opozicionih partija u Skupštini Vojvodine zatražili raspisivanje "vanrednih" pokrajinskih izbora. Oni su pred oko 5.000 građana zatražili i ostavku pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, koga su nazivali separatistom i u govorima ga optuživali za finansijske malverzacije.

Govornici su zatražili i povlačenje Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava, koji je prethodno Skupštini Vojvodine uputila Vlada Vojvodine.

"Ako se oglušite o naše zahteve, eto nas ovde ponovo, u još većem broju, pa ćemo se malo duže zadržati pa ćemo dočekati vanredne izbore", poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke.


Skup je završen bez incidenata, a procenjuje se da se ispred Vlade Vojvodine skupilo oko 30.000 ljudi.

Ispred zgrade Vlade Vojvodine, koju u Novom Sadu zove Banovina, postavljena je bila bina na kojoj je velika srpska zastava sa državnim grbom, na kojoj piše "Vojvodina Srbija".

Atmosfera je pred početak skupa bila mirna, a sa razglasa sa puštala muzika. Građani su nosili mahom stranačke zastave kao i zastave sa državnim simbolima Srbije. Tu su bile i zastave Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Pokreta socijalista.

Primećen je i transparent na kojem je rukom, plavim ćirilićnim slovima ispisano "Dole Vojvodina", a pored toga su nacrtana četiri ocila. Primećena je i jedna crna zastava na kojoj piše "Sloboda ili smrt".

Kod zgrada Skupštine i Vlade Vojvodine, koje se nalaze u centru Novog Sada, bilo je pojačano policijsko obezbeđenje, kao i na još nekoliko punktova u gradu, izmejduostalog i kod Radio-televizije Vojvodine.

U više delova grada parkirani su autobusi sa registarskim oznakama iz Vojvodine, ali i iz drugih delova Srbije. Najviše autobusa je sa plakatima sa likom predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 17:44
КОСОВО-ВОЈВОДИНА-СРБИЈА СРБИЈА-РЕП. СРПСКА- МАЈКА РУСИЈА
Petak 12.04.2013. 17:58
КАКО МОЖЕ ДРЖАВА ДА ЈАЧА И НАПРЕДУЈЕ КАД ЈЕ ОВАКВИ ОЛОШИ КАО ШТО ЈЕ ПАЈТИЋ ЈЕДУ ИЗ КОРЕНА, УСМЕСТО ДА СЕ УДРУЖУЈЕМО ДА БИ БИЛИ ЈАЧИ МИ БИ ДА СЕ ДЕЛИМО !!!
Subota 13.04.2013. 07:20
ja živim u Vojvodini, ali ne znam koja je bila svrha tog "istorijskog" okupljanja. Ne znaju ni u komšiluku. Shvatilo se samo da SNS hoće da vlada umesto Pajtića. Opštinski odbori SNS-a su organizovali autobuse, skupljali građane, a najviše ih je bilo koji i nisu sa teritorije Vojvodine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online