Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 13.04.2013.
19:28 >> 22:38h
Beta A

"Osuda za grafite, ali očekujemo izbore"

Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas da će ta partija početi sa prikupljanjem potpisa za peticiju za smenu pokrajinskih vlasti i za raspisivanje prevremenih pokrajinskih izbora.

SNS osuđuje plakate protiv Pajtića koji šire govor mržnje
 

Vučević je na konferenciji za novinare ponovio zahteve sa jučerašnjeg mitinga "Stop razbijanju Srbije", koji glase da Bojan Pajtić mora da podnese ostavku, a predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor treba da raspiše "vanredne" pokrajinske izbore.

On je osudio i pojavu plakata "Smrt Pajtiću i njegovim poslušnicima" u Novom Sadu, kao i pojavu grafita "Vojvodina naša dika - biće republika".

DS: Plakati nastavak hajke na Pajtića

 

 

Plakati koji su se pojavili u Novom Sadu kojima se preti smrću predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću logičan su nastavak hajke koja se danima vodi protiv njega, saopštila je danas Demokratska stranka. U DS-u su naveli da su plakati rezultat nereagovanja na pisanje pojedinih medija koji Pajtića nazivaju "ustašom", a pokrajinsku vladu porede sa NDH.

 

"Od njega veštački prave državnog neprijatelja broj jedan, zbog čega onda začuđuje što su se pojavili ovi plakati", navodi se u saopštenju i podseća da su juče održanom mitingu u Novom Sadu "Stop razbijanju Srbije" prisustvovali i predstavnici zabranjene organizacije "Obraz".

 

"Poruke koje su odatle upućene bile su pune mrznje prema Bojanu Pajtiću i pretnji nasiljem, a jedan od govornika je u svom govoru poručio da ne može da kontroliše one koje je pozvao na miting. Iz današnjih plakata vidimo da je bio u pravu", saopštila je DS.

 

"Osuđujem sve grafite i plakate koji šire govor mržnje, bez obzira protiv koga su upereni", poručio je Vučević, koji je i gradonačelnik Novog Sada.

"Neće biti izbora i smene Pajtića"

Deklaracija o Vojvodini neće izazvati radikalizaciju situacije u pokrajini, niti će dovesti do vanrednih izbora i smene predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića ocenio je analitičar Jovo Bakić i dodao da "ni sama opozicija ne veruje u optužbe za separatizam".

Prema njegovim rečima, grešku je napravila Demokratska stranka koja je izabrala pogrešan trenutak da raspravlja o Predlogu deklaraciji o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne pokrajine Vojvodine.

"Reč je o političkoj grešci koju je napravio Pajtić. On je Deklaraciju ponudio u najnezgodnijem trenutku i to su politički protivnici iskoristili i napravili masovni miting i optužili ga da zabija nož u leđa Srbiji", kazao je Bakić.

Bakić je uveren da uskoro neće biti vanrednih izbora u Vojvodini, pošto nema razmimoilaženja DS sa koalicionim partnerima.

"DS i Bojan Pajtić imaju veoma jaku poziciju u parlamentu Vojvodine i tek bi možda svađa sa Savezom vojvođaniskih Mađara (SVM) i Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV) mogla da ugrozi tu pozciju, a njima ne odgovara svađa niti ono što u ovom trenutku nudi opozicija, njima je u interesu da budu na vlasti", istakao je Bakić.

POVEZANE VESTI

Subota 13.04.2013. 19:58
Избори нараво и смена власти у НС
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online