Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 14.04.2013.
18:07
Beta A

Koštunica: Pajtiću, podnesi ostavku, narod te neće!

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica pozvao je danas predsednika vojvođanske Vlade Bojana Pajtića da podnese ostavku i tako pokaže da ne želi da vlada nasuprot volji naroda i građana Vojvodine. Demokrate su Koštunici odgovorile da ne pokušava da brani Ustav Srbije od Vojvodine, jer su u vreme njegovog premijerskog mandata nezavisnost proglasili i Kosovo i Crna Gora.

U Novom Sadu počelo potpisivanje peticije za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora
 

"Ako na novim pokrajinskim izborima Pajtić zadobije podršku naroda svi ćemo mu uputiti čestitke. Ali uveren sam da građani Vojvodine žele promene i da će to pokazati na vanrednim pokrajinskim izborima", poručio je Koštunica.

On je ocenio "da je potpuno neprihvatljivo i za svaku osudu nedemokratsko ponašanje vojvođanske vlasti i Bojana Pajtića, koji na sve načine vređaju narod koji je zatražio njihove ostavke".

"Dok je Koštunica bio premijer svi se odcepili"

 

"Molimo gospodina Vojislava Koštunicu, za čijeg su premijerskog mandata nezavisnost proglasili i Kosovo i Metohija i Crna Gora, da ne brani Ustav Srbije od Vojvodine", navodi se u saopštenju za javnost DS-a.

 

DS je poručio i potpredsedniku Socijalističke partije Srbije Dušanu Bajatoviću da ne uči Vojvodinu kako se dobro posluje, s obzirom da njegovo rukovođenje Srbijagasom "izaziva zgražavanje svih građana ove zemlje, a budžetu nanosi nemerljivu štetu".

"Bojan Pajtić treba da nauči prvu lekciju demokartije, a to je da je vlast smenjiva. Zato treba da podnese ostavku i pokaže da ne želi da vlada nasuprot volji naroda i građana Vojvodine", naveo je Koštunica.

Koštunica smatra da "danas sve može da bude predmet kritike, i može da se protestuje protiv svakoga, samo su izgleda vojvođanska vlast i Bojan Pajtić nedodirljivi i samo oni predstavljaju većinu i nesmenjivu vlast".

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić poručio je da neće podneti ostavku i optužio potpredsednika Srpske napredne stranke Igora Mirovića da je na mitingu protiv pokrajinske vlade "Stop razbijanju Srbije" raspirivao "atmosferu linča". Prema njegovim rečima, posledica stvaranja takve atmosfere su i plakati u kojima se želi smrt Bojana Pajtića i njegovih saradnika.

"Posebno je opasno kada takvu vrstu atmosfere i kvalifikacija tipa 'ustaša', 'separatista', šire ljudi koji upravljau ovom zemljom. To je više nego zabrinjavajuće", poručio je Pajtić.

On je rekao da nema problem sa ljudima koji su na miting u Novi Sad došli iz svih krajeva Srbije, ali je rekao da je to ličilo na situaciju u kojoj bi "recimo građani Kanjiže autobusima išli da ruše gradonačelnika Kragujevca ili Niša".

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.04.2013. 19:52
Odcepili se zato sta Voja ne odgovara zapadu.Verovatno im Demokrate bolje leze.Dapace pomagali im sa raznoraznim prilagodbama deklaracija, rezolucija itd itd. Bez razgovora da se hapsi, a onda da se na sudu prica.Ima dosta dokaza, AKO VUCIC TO HOCE.Onda da pripremi optuznicu i za Bucka i Gitaristu, ali nakon sta vaskrsne Vojvodina i Beograd. Znaju poltroni da dok im je ambasadora nema odgovornosti, cim stignu Rusi oni ce ili za Zabelu ili ako na vreme ne zatvorimo granice u imigraciju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online