Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Četvrtak 18.04.2013.
00:45
RTS A

Dačić: Priština opstruira dogovore

Posle još jedne maratonske runde dijaloga Beograda i Prištine, devete po redu, premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da Priština opstruira dogovor.

Ketrin Ešton u društvu Ivice Dačića i Hašima Tačija
 


"Prihvatili smo sve predloge Ketrin Ešton, ali Tači želi da ubaci izmene. Nije istina da Beograd ne prihvata dogovor", naveo je Dačić.


Dačić je time aludirao na izjavu samozvanog premijera samoproklamovanog Kosova Hašima Tačija, koji je rekao da je “Srbija danas odbila predlog“, ali i izrazio nadu da će taj predlog biti prihvaćen u narednim danima, kako je javio izveštač RTS-a iz Brisela.


"Kosovo je spremno da prihvati predlog Ketrin Ešton, ali Srbija odugovlači", izjavio je Tači.


Ivica Dačić je rekao da su predlozi bili znatno prihvatljiviji, da su uvažene osnovne primedbe srpske strane, ali da ipak nije bio moguć potpuni dogovor iako su se dve strane u mnogim pitanjima približile.


Priština je insistirala na nekim detaljima i, kako je rekao Dačić, Tači je u jednom trenutku nagovestio da bi pitanje Severa moglo da bude rešavano i na druge načine, a ne pregovorima.


Problem - tačka broj 14

Problem je nastao pojavljivanjem tačke broj 14, koja govori o tome da dve strane ne bi trebalo jedna drugoj da blokiraju članstvo u međunarodnim organizacijama.


Priština je želela to da poveže sa imenovanjem komandira u srpskim opštinama, što bi praktično značilo da bi se Srbija obavezala da ne blokira članosvo Kosova čak ni u Ujedinjenim nacijama, objasnio je Dačić i istakao da to nije i neće biti prihvatljivo.


Srbija je, kako je rekao, uprkos tome spremna za razgovor jer je današnji sporazum bio daleko prihvatljiviji. Dačić očekuje da će sporazum biti postignut u narednim danima.


Dačić je pomenuo da je narednih dana moguće da se on i vicepremijer Aleksandar Vučić sastanu sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fogom Rasmusenom, kako bi se razgovaralo o bezbednosnim garancijama koje bi Alijansa trebalo da pruži za Srbe na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.04.2013. 00:48
Ovde se ne zna ko je lud a kome noge smrde.
Četvrtak 18.04.2013. 01:10
Nema od toga nista,ako se prihvati sporazum,tada je i priznata samostalnost a tada ce KIM uci u EU prije nego Srbija,najbolje je pregovore vratiti u UN a na sjever Kosova rasporediti pripadnike RU-lexa koji ce stiti Srbe,
Četvrtak 18.04.2013. 00:51
Jaojjjj ,silnih li boraca za srpsku stvar!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online