20. 04. 2013. 13:53h | Beta| foto: Fonet
veličina teksta:+-

RIA Novosti: Srbija je kapitulirala, a Rusija može samo da kaže 'šta je tu je'

Komentara 14

Beograd i Priština su se dogovorili o principima normalizacije odnosa, otvorivši time put ka EU, ali su u isto vreme povećali stepen unutrašnje političke napetosti, ocenjuje ruska agencija RIA Novosti.

Dačić u ime Srbije parafirao dogovor sa Prištinom
 

Bez obzira na mnogobrojne optimističke izjave povodom sporazuma, on se ne može smatrati dokumentom koji u potpunosti reguliše odnose, jer zahvata samo ograničenu sferu, ne predlazući, na primer rešenje za mnogobrojne srpske enklave na Kosovu i Metohiji, ocenjuje agencija.

 

RIA dodaje da, pored toga, i u Srbiji i na Kosmetu ima nezadovoljnih koji prete da spreče primenu sporazuma. Srbija je kapitulirala, a ruska diplomatija može samo da kaže "šta je, tu je" i da prizna nezavisnost Kosova, ocenjuje agencija Regnum.

 

"Sporazum između Kosova i Beograda još jedan je neuspeh ruske diplomatije", ocenjuje se u komentaru.

 

Regnum ocenjuje da su se poslednjih godinu dana, posle izbora Tomislava Nikolića, ruske diplomate "pravile da imaju poseban odnos prema srpskom rukovodstvu", koje se u svojoj spoljnoj politici orijentiše i na Rusiju.

 

"Sada ruska diplomatija može da raširi ruke, kaže nešto pristojno o suverenoj volji Beograda, i da kao i Rumunija, potrči da prizna suverenost Kosova", ocenjuje se u komentaru.

Srbija Rusija Dijalog Beograda i Prištine Kosovo i Metohija Kosmet
Povezane vesti:
Komentara: 14
vukanovic
vukanovic
Subota, 20. 04. 2013. 13:58h

Preporuka: +46 / -20

+ -
!

Ako smo iskreni bar ne mozemo da kazemo da smo iznenađeni tom "kapitulacijom" , to da Kosovo nece dobit stolice u UN bar zasad jes slaba utjeha . Mada Rusima licno odgovora da bi Kosovo bilo samostalno jer onda bi imali i oni presedans za priznavanje Jugo Osetije i Abhazije sto je njima puno bitnije . Zalost sta drugo rec

zeljo
zeljo
Subota, 20. 04. 2013. 14:14h

Preporuka: +74 / -13

+ -
!

@vukanovic : Lepa konstatacija Rusa. Treba ovakvih clanaka vise, da se Srbi probude.
REFERENDUM.

miloradru
miloradru
Subota, 20. 04. 2013. 14:10h

Preporuka: +48 / -6

+ -
!

Ako se postigne dogovor Rusiji ostaje da prizna Kosovo kao drzavu i prime je u UN. Verovatno ce i carinske povlastice prema Srbiji povuci jer nema svrhe jer Srbija zeli da cuci pred vratima EU

pametnjakovic
pametnjakovic
Subota, 20. 04. 2013. 15:45h

Preporuka: +43 / -4

+ -
!

Pored vanjski neprijatelja oni nam i ne trebaju imamo domace neprijatelje pojavili se tri vuka brankovica i povukli se sa boja nego je vama ljudi jasno zasto jure prema evropskoj uniji da bi uvalili svoju guzicu u onaj evropski parlament i tamo ce lepo primati platu mesecnu!


Dragan Stancic
Subota, 20. 04. 2013. 17:07h

Preporuka: +37 / -10

+ -
!

@pametnjakovic : tako je izdajice treba proterati iz srbije

kosta
kosta
Subota, 20. 04. 2013. 19:40h

Preporuka: +12 / -11

+ -
!

Nie u redu kako se Srbija ucenuje. Nije pobeda Srbije kako Tacic to hoce da prestavi. Ali sta hoce Risija? Nije bila sposobna da pomogne Srbiu,nije ni sada u stanju. Niko na zapad Risiju ne shvata ozbiljno. Svi se nju ismejavaju. A sigurno nece ni Abhazia ni Ju. Osecia da budu priznati. Rusija nema tu moc kao usa / eu da nateraju drzave da priznaju ove dve. A za srpske politicare nema sta da se kaze. Njima tapkaju po ramenima. A Srbija ne ce da dobije ni datum.

sandinista
sandinista
Subota, 20. 04. 2013. 22:18h

Preporuka: +14 / -2

+ -
!

Откад Југословени стадоше на чело Србије 1918. на челу са највећим Југословеном и масончином Александром, псеудосрпска интелектуално - политичка ''елита'', од тада, до дана данашњег, педантно издаје Србе. Све док се Срби не ослободе југословенске багре, ствари ће ићи овим током. Док Дедиње не буде слободно, неће ни Србија.

zeljo
zeljo
Subota, 20. 04. 2013. 14:18h

Preporuka: +43 / -10

+ -
!

Ne izbacuju Rusi ovakve provokacije slucajno, razmisli.

sanco_pansa
sanco_pansa
Subota, 20. 04. 2013. 16:04h

Preporuka: +55 / -7

+ -
!

U ocima svih Zemalja smo sitan olosh koji nije spreman da ide u rat za svoje gradjane i svoju teritoriju!!!

Sta cemo mi kome uopste vishe ako smo juce izdali sami sebe i svoje interese i ovako se deklarisali!?

sandinista
sandinista
Subota, 20. 04. 2013. 23:32h

Preporuka: +6 / -1

+ -
!

Тако се и понашамо, реално.