Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 29.04.2013.
14:45
Fonet A

Čepurin: Rusija neće nezavisno Kosovo

Rusija danas, kao i pre, podržava "stavove i odluke koji su prihvatljivi za Srbiju", izjavio je za magazin Geopolitika ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, povodom briselskog sporazuma Beograda i Prištine, ali smatra važnim da se "tokom regulisanja osigura bezbednost i budućnost Srba koji žive na Kosovu i Metohiji".

Solidarnost sa Srbima na Kosmetu: Aleksandar Čepurin
 


"Rusija nije priznala, niti će priznati nezavisnost Kosova. Ne održava zvanične odnose sa Prištinom. Kosovo i Metohija, po svim parametrima međunarodnog prava, Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, jeste srpska teritorija", naglasio je Čepurin.

"Danas, kao i pre, govorimo kako ne nameravamo da podstičemo Srbiju na ovu ili onu odluku. To je stvar same Srbije. Srpske vlade. Srpskog naroda", precizirao je Čepurin.

On je posebno istakao da smatra važnim "da se tokom regulisanja osigura bezbednost i budućnost Srba koji žive na Kosovu i Metohiji".

"Hteo bih još jednom da potvrdim svoju solidarnost sa Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji", istakao je Čepurin i ocenio da "u regulisanju konflikta pitanja bezbednosti i budućnosti kosovskih Srba predstavljaju kamen temeljac".

"I važno je da se to ima u vidu. I to moraju da shvate oni koji su pokušavali i pokušavaju da 'pritiskaju' Beograd iz inostranstva", napomenuo je Čepurin.

Po njegovoj "sasvim ličnoj proceni", Beogradu je važno da proračuna moguće varijante razvoja događaja. Da proračuna svoje korake. Da teži političkom jedinstvu zemlje u odnosu na to pitanje".

"Srbija je odlučila da dogovore po pitanju Kosova usaglašava s Evropskom unijom. Za nas se pitanje sastoji samo u jednom - koliko je to prihvatljivo za Srbiju, koliko odgovara njenim interesima, interesima Srba", naglasio je Čepurin.

Na Rusiju, kao i pre, potvrdio je Čepurin, "možete da računate kao na prijatelja i zemlju koja podržava interese Beograda i Srba".

Osvrćući se na evropske integracije Srbije, Čepurin je rekao: "Rusko rukovodstvo je, ne jednom, izjavljivalo da je evropski kurs suverena stvar Srbije, ali je za nas važno da on ne pričinjava štetu rusko-srpskim odnosima".

"Sa kretanjem Srbije ka EU prestaće da važi Sporazum o slobodnoj trgovini iz 2000. godine i Protokol uz njega iz 2011. godine, što neće dozvoliti Srbiji da izvozi svoje proizvode bez carina, na primer, iste te poljoprivredne", ukazao je Čepurin.

On je napomenuo i da "neki ranije postignuti dogovori mogu biti otkazani".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.04.2013. 15:31
НЕЗАВИСНО КОСОВО САМО СРБИЈА ЖЕЛИ !!!
Ponedeljak 29.04.2013. 15:01
Referendumskim programom na TV i Radiju ce da evrofanatici postanu manjina u Srbiji. Prvi puta ce da svi ljudi dobiju INFORMACIJU I ISTINU. Sta vise ovakvih ljudi, i to u udarnim terminima pracenja.Ovaj put nece da se igramo ZMURKE Osvrćući se na evropske integracije Srbije, Čepurin je rekao: "Rusko rukovodstvo je, ne jednom, izjavljivalo da je evropski kurs suverena stvar Srbije, ali je za nas važno da on ne pričinjava štetu rusko-srpskim odnosima". "Sa kretanjem Srbije ka EU prestaće da važi Sporazum o slobodnoj trgovini iz 2000. godine i Protokol uz njega iz 2011. godine, što neće dozvoliti Srbiji da izvozi svoje proizvode bez carina, na primer, iste te poljoprivredne", ukazao je Čepurin
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online