Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 05.05.2013.
10:00
RTS A

Vučić: Stižu novi avioni

Uskršnje jutro ministar odbrane Aleksandar Vučić proveo u selu Zuce kod Beograda sa pripadnicima 250. raketne brigade. Vučić najavio nabavku novog oružja i oruđa za Ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušnu odbranu, prenosi RTS.

Vučić je rekao da očekuje unapređe prvo kod lovačke avijacije, a zatim i nabavku novih sistema za protivvazdušnu odbranu.

"Biće dobrih vesti uskoro i mislim da ćemo posle 20 i više godina dobiti nove vazduhoplove najmodernijeg tipa", rekao je ministar odbrane i naglasio da je za Srbiju veoma važno da u najskorije vreme obezbedi sigurno nebo.

Vučić je napomenu da je, što se kopnene vojske tiče, u regionu teško naći onoga ko može da se meri sa Vojskom Srbije.

Na pitanje novinara kako će se nabaviti sredstva za modernizaciju oružanih snaga, Vučić je odgovorio da je i inače prioritet Srbije u budućem periodu, pored rešavanja političkih problema, pre svega ekonomski razvoj i da će se pronaći najbolji mogući aranžman i modus za nabavku novih oružja i oruđa.

Ministar je ponovio da je Srbija posvećena miru, da želi da sarađuje sa svima u svetu, a da vojska treba da bude odvraćajuću faktor za svakog ko bi eventualno hteo da ugrozi našu zemlju.

Vučić je u kasarni "Major Dragutin Gavrilović" u Zucama prisustvovao i pokaznoj vežbi dežurne raketne baterije, a od pripadnika jedinice kao poklon dobio je maketu rakete "dvina", koja je bila prvi raketni sistem kojim je Jugoslavija bila naoružana.

"Zahvalan sam što svaki dan čuvate zemlju i što ste hrabrost bezbroj puta dokazali. Ponosan sam što je 250. brigada herojska brigada i što nas čuvate, a želim vam čisto nebo i više i bolje oružje i oruđe", rekao je Vučić na uskršnjem doručku.

Pokaznoj vežbi prisustvovali su načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i komandant 250. raketne brigade, brigadni general Duško Žarković, koji je ministru odbrane predao raport i upoznao ga sa istorijatom jedinice.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.05.2013. 10:13
Obzirom da je Srbija sve manja i manja pod njihovim vodjstvom, zar nije pametnije iznajmiti NATO, kao Slovenija recimo, da nadgleda vazdusni prostor. Ovako cim taj avion uzleti, odmah je preleteo granicu, a to predstavlja ozbiljan prekrsaj. A sto se para tice, pa bice ih, bice naravno, eto kupice i njih njegov prijatelj seik, od kusura za sokolove i trkacke konje, koji ce mirno da pasu pored tih aviona na (za)kupljenim livadama.
Nedelja 05.05.2013. 10:04
К`о да је кренуо на параду поноса...
Nedelja 05.05.2013. 10:33
da mi je samo znati, što će ti, ti nemaš neprijatelja, uvuko si se zapadu i tačiju, ti se možeš braniti samo od svog naroda...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online