Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 12.05.2013.
12:42
Beta A

Vučić: Nigde ne piše da će se poštovati ustav (tzv.) Kosova

U briselskom sporazumu nigde ne piše da će se poštovati ustav (samoproklamovanog) Kosova, istakao je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i dodao da kosovska vojska neće kročiti na sever pokrajine.

Pojašnjavajući dogovor postignut u Briselu Vučić je rekao da će se primenjivati kosovski zakoni, ali da će država Srbija finansirati zaposlene u prosveti i zdravstvu.

On je napomenuo da će ostale ingerencije preuzeti zajednica srpskih opština na severu Kosova.

Kosovska vojska neće kročiti na sever Kosovo i Metohije
 

Vučić se obratio nakon liturgije odžane u hramu Svetog Vasilija osrtroškog, održane povodom današnjeg praznika ovog sveca i poručio da "niti Srbija može bez svog naroda, niti narod na Kosovu može bez nas".

"Niko ne može da vidi radost u mojim očima zbog briselskog sporazuma. Došao sam da narodu ovde kažem šta moramo da učinimo u narednom periodu, koje su naše obaveze i neću da ubeđujem narod da je to dobar dokument", kazao je Vučić i poručio da neće obmanjivati narod, "poput nekih koji govore da su veće patriote od njega".

"Govorili su da će me gađati jajima, ali svi ti koji misle da više vole Kosmet od mene, neka znaju da na ovaj veliki praznik jaje znači vaskrsnuće", kazao je Vučić.

Osvrnuvši se na miting održan 10. maja u Beogradu Vučić je napomenuo da neće reći reč protiv vladika i njihovog tona uperenog protiv vlade, kao ni protiv bilo koga ko vodi hajku protiv njega.

"Dosta je bilo mešetara, priča da će narod biti ostavljen, jer se to nikada neće dogoditi, a biće još teških stvari, koje moramo da progutamo, ali kroz to moramo zajedno da prođemo", istakao je Vučić i ponovio da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo, ali da će biti još bolnih i teških rešenja.

Posle liturgije Vučić je prošao glavnom ulicom u Leposaviću, gde su ga građani mirno pozdravili. U toku je sastanak Vučića sa predsednicime četri opštine na severu Kosova i načelnikom kosovskomitrovačkog okruga.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.05.2013. 13:13
Признао си легитимитет власти у Приштини. Признао си Косовску полицију. Признао си Косовско правосуђе. Ајде што си признао, него још и Србе примораваш под те институције, а покрај свега лажеш месецима. Направио си медијску блокаду каква није постојала ни у нацистичкој Немачкој. Кад је неки противник споразума гостовао на државној телевизији? Ако је и гостовао, колико времена су добили они који се противе споразуму? Како извештавају твоји медији о скуповима опозиције? Иако противници споразума представљају милионе грађана, нема места за њихове ставове. Бар пола бирача који су гласали за тебе се чешу по глави јер су изабрали већег Тадића од Тадића у циљу да га смене. Лажираш рејтинге, ИТД!
Nedelja 12.05.2013. 12:57
a ko ne postuje svoj ustav.... >?
Nedelja 12.05.2013. 14:17
On (Car Lazar) ostavi spomen rodu srpskom, Da se priča i pripovijeda Dok je ljudi i dok je Kosova. A što pitaš za prokletog Vuka, Proklet bio ko ga je rodio! Prokleto mu i pleme i koljeno! On izdade cara na Kosovu I odvede dvanaest hiljada, Gospo moja, ljutih oklopnika!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online