Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 12.05.2013.
20:00
Beta A

Vučić: Zajedno ćemo proći kroz bolne stvari

Prvi potpresednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa odbornicima četiri opštine sa severa Kosova izjavio da je briselski sporazum težak, ali da je on jedino moguć u ovom trenutku, a obećao je da će vlada zajedno sa građanima proći kroz bolne i teške stvari tokom njegove primene.


Aleksandar Vučić (desno) razgovarao sa odbornicima sa severa Kosova
 

Na sastanku u Kosovskoj Mitrovici koji traje više od dva sata, Vučić je rekao da je posebno teška tačka deset Sporazuma Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, u kojoj se kaže da će pravosudna vlast biti integrisana i da će delovati u pravnom okviru Kosova.

"Biće bolnih i teških stvari kroz koje ćemo morati da prođemo zajedno", rekao je on.

Vučić je rekao i da će učiniti sve što može da se nađe najbolje rešenje za pitanje dokumenata kako bi na Kosovu ostala srpska dokumenta i registarske oznake.

Odbornici postavljaju Vučiću pitanja o detaljima sporazuma u vezi sa poštovanjem ličnih dokumenata, registarskih tablica, diploma, zatim o radnim mestima, lečenju, obrazovanju, isplati penzija i drugim temama.

Sastanak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa svim odbornicima četiri opštine sa severa Kosova počeo je danas oko 16.45 u Kosovskoj Mitrovici. Zajednička sednica svih odbornika četiri opštine sa Vučićem održava se u zgradi Tehničkog fakulteta.

Vučića je na ulazu u fakultet sačekalo oko 100 ljudi koji su mu vikali "Izdaja" i koji su nosili transparente na kojima je pisalo "Ne damo Kosovo".

Protest žitelja Kosovske Mitrovice tokom posete Aleksandra Vučića
 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Kosovu kako bi pokušao da ubedi Srbe sa severa Kosova da učestvuju u primeni sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Pre Kosovske Mitrovice, Vučić je bio u Leposaviću gde je prisustvovao liturgiji u Hramu svetog Vasilija Ostroškog povodom hramovne i gradske slave, razgovarao sa vladikom Teodosijem, a potom i sa predsednicima opština sa severa Kosova.

Predsednici opština sa severa Kosova i Vučić saglasili su se da će ubuduće koordinisati sve zajedničke aktivnosti i delovanje. Duž puta od Kosovske Mitrovice do Leposavića izlepljeni su plakati na kojima piše "Dobro došao na srpsko Kosovo i Metohiju".

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.05.2013. 20:27
Koliko sam ja shvatio Vucic se dogovorio sa Jaksicem da menjaju imovinu, tako da Vucic sad ima stan u Mitrovici i nema potrebe da se vraca za Beograd.
Nedelja 12.05.2013. 20:31
ovo mi liči na ono : "Neki ćete da poginete, a neki ćemo i da se vratimo ? "
Nedelja 12.05.2013. 20:47
"Biće bolnih i teških stvari kroz koje ćemo morati da prođemo zajedno"...za vas bolne, a za mene teske, noseci koferce!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online