Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 13.05.2013.
18:41
Beta A

"Koliko god da je loš sporazum, nećemo mu se suprotstavljati"

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da je, nakon posete potpredsednika vlade Kosovu, optimista po pitanju Sporazuma o nomalizaciji odnosa sa Prištinom, ali da smatra da je za njegovu primenu potrebno vreme i više razgovora i sa ostalim predstavnicima kosovskih Srba.

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju: Goran Bogdanović
 

"Imajući u vidu činjenicu da je potpredsednik vlade (Aleksandar Vučić juče na Kosovu) dosta argumentovano govorio o sporazumu i da su ostale dileme oko nekih ključnih stvari za koje su Srbi najviše zainteresovani i čega se najviše plaše ... mislim da će trebati vreme i nekoliko razgovora sa političkim predstavnicima Srba a ne samo sa čelnicima opština", kazao je Bogdanović za agenciju Beta.

Bivši ministar, koji je sada poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije, kao te ključne stvari naveo je brigu Srba o tome kakve će biti diplome, pečati, ustavno-pravni okviri, nadležnosti...

Prema njegovim rečima, važno je čuti razmišljanja svih relevantnih faktora na čitavom Kosovu, ne samo svojih partijskih ljudi ili predsednika opština, pogotovo kada se zna da su nekima istekli mandati i da nemaju pun legitimitet.

"Politiku ne vode samo odbornici, već i predsednici tih stranaka. Ne možete vi za dva, tri sata razgovora da čujete svako mišljenje, svakog političkog predstavnika. To (razgovor sa odbornicima) je odlično odrađen posao, ali taj razgovor se mora nastaviti i sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova ne samo sa opštinskim
čelnicima", kazao je bivši ministar.

Bogdanović, koji živi na severu Kosova, ocenio je da je dobro što je Vučić bio na Kosovu.

"Optimista sam, (po pitanju realizacije sporazuma), ne možemo se suprotstavljati državi Srbiji koliko sporazum god bio loš i koliko god smatramo da je mogao biti bolji. Sa vladom moramo da sarađujemo na implementaciji", kazao je on.

Prema njegovim rečima, Srbi sa Kosova ne mogu dovoditi u nezavidan položaj ostatak Srbije zato što neki politički lideri i partije smatraju da ne treba ništa raditi - da probleme treba gurnuti pod tepih i zamrznuti ih.

Bogdanović je ocenio da je greška što Vučić nije pozvao poslanike iz Skupštine Srbije koji žive na Kosovu na razgovor o Sporazumu, precizirajući da u skupštini ima četvoro takvih poslanika.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.05.2013. 19:08
ovu nesrecu pobegulju sa kosova koji je jos i neki kosovski funkcioner vidjam po beogradu,svrcka se . sigurno da su mu i stan i funkciju dali u beogradu. on da deli lekcije VELICANSTVENIM SRBIMA SA KOSOVA!? NEZABELEZENO U ISTORIJI JE DA JEDNA DRZAVA POKLANJA DEO SVOJE TERITORIJE, ZA DATUM,VAZDUH MOZDA BUGOJANSKI ILI CIJI VEC..
Ponedeljak 13.05.2013. 19:22
ds, sps, g17+ i ostali su doveli srbiju do ivice propasti , a onda stvorili sns , koja ce tu ivicu i da predje ...
Ponedeljak 13.05.2013. 19:36
Zašto bi se vi suprostavljali, kada ste vi kamen temeljac....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online