Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 17.05.2013.
16:03 >> 17:01h
Beta A

Vučić: Datum ako se usaglasi plan primene sporazuma

Ukoliko bude usaglašen plan primene briselskog sporazuma Beograda i Prištine neće biti dileme o tome da li Srbija u junu dobija datum za početak pregovora sa EU, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Uskoro opet sastanak i sa predstavnicima Srba sa Kosova
 

Aleksandar Vučić je rekao da će o tome biti reči na sastanku sa šefom nemačke diplomatije Gidom Vesterveleom, koji dolazi u Beograd u nedelju, 19. maja.

"Očekujem da ako implementacioni sporazum bude usaglašen, više neće biti dileme o datumu početka pregovora i mislim da će nam to saopštiti Vestervele", rekao je Vučić i najavio da će se u naredna tri dana sastati i sa predstavnicima Srba sa Kosova.


"Nama je bitno da bude potvrđeno da se Srbima garantuje državljavnstvo Srbije i da oni sa našim dokumentima mogu da izađu" na lokalne izbore koji treba da budu održani kraja godine, rekao je Vučića i dodao da očekuje da će biti otvoren prostor za dolazak novih investicija u zemlji i otvaranje novih radnih mest ako Srbija dobije datum za početak pregovora. 

Vučić je kazao da je jedan od glavnih ciljeva Vlade zapošljavanje mladih, a mera koja će tome doprineti je i dolazak kompanija iz IT sektora iz SAD, arapskih zemalja i EU. On je najavio da će biti pojednostavljene procedure koje su potrebne da bi se u Srbiji dobio ili započeo bilo koji posao, kao i skorootvaranje kancelarije za brze odgovore.


"Sve birokratske procedure kojima je neko uzimao za sebe mito a otežavao ulaganje investitorima svešćemo na najmanju moguću meru", rekao je Vučić.

Premijer Srbije Ivica Dačić je takođe rekao da je Srbiji za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU neophodno da se postigne plan o primeni briselskog sporazum.

Dačić: Ne očekujem nove uslove od Vestervelea


Dačić smatra da od posete nemačkog ministra spoljnih poslova Gida Vestervelea ne očekuje nove uslove u približavnju EU, već ohrabrenje.

- Poseta Vestervelea je veoma važna zato što dolazi uoči odlučivanja u Bundestagu o tome da li će Nemačka podržati da Srbija u junu dobije datum za početak pregovora, rekao je Dačić i dodao da posetu Vestervelea doživljava kao ohrabrenje i najavio dolazak u Beogradu britanskog ministra spoljnih poslova Vilijama Hejga 30. maja.


"Biće još takvih poseta narednih dana", kazao je Dačić i dodao da EU želi da se uveri da će sporazum Beograda i Prištine biti sproveden u praksi i da neće ostati "mrtvo slovo na papiru" ako se Srbiji da datum.

POVEZANE VESTI

Petak 17.05.2013. 16:10
Lako cete se vi dogovoriti sa Tacijem i Vesterveleom oko primene sporazuma.Da li oko primene tog istog sporazuma treba prvo da se dogovoris sa svojim narodom koji je dobrim delom za tebe glasao jer si za vreme kampanje pricao sasvim drugu pricu.
Petak 17.05.2013. 16:03
Opet Picousti.... opet sporazum, opet EU, opet Kosovo...svaki dan isto...monotono
Petak 17.05.2013. 16:14
Усаглашавање је уствари прихватање још више нових наметнутих услова које су нам прећутали.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online