Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 19.05.2013.
10:53
Beta A

Đilas: Stidite se, Slavice!

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas u otvorenom pismu danas je optužio ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović za loše stanje u zdravstvu i nestašicu insulina.

Gradonačelnik Beograda i ministarka zdravlja prebacuju odgovornost s jednog na drugo
 

Đilas je istakao da ga je ministarka primorala da joj se obrati otvorenim pismom kako bi demantovao njene tvrdnje da je Apotekarska ustanova Beograd kriva za neštašicu insulina i zatražio od nje da se izvini zaposlenima u toj ustanovi i Beograđanima "zbog malteretiranja".

"Za sve što se danas dešava i sa nestašicom insulina u Beogradu, kao i sa nestašicama mnogih lekova po bolnicama i domovima zdravlja krivi ste isključivo vi gospođo ministarko. Kako svih tih nestašica nije bilo prethodnih godina, nego su počele kada ste Vi promenili sistem nabavki", naveo je u otvorenom pismu Đilas.

On je istakao da je Đukić-Dejanović pisao još prošle godine i da je tada upozorio da državne apoteke ne mogu da budu konkurentne privatnim, posebno ne kada je odobreno izdavanje lekova na recept i u tim apotekama.

Đilas je istakao da insulina nema u apotekama u Beogradu, zato što se poštovao sistem javnih nabavki koji je uvela Đukić-Dejanović i dodao da "po zakonu i mišljenju nadležnog ministarstva za lek koji ide u dalju prodaju nije potrebno raspisivati tender".

Prema njegovim rečima, ministarka je obećala da će Apotekarska ustanova Beograd, kao i sve druge apotekarske ustanove biti izuzete iz sistema javnih nabavki, ali da to obećanje nije ispunila.

"I danas kada zbog poštovanja zakona u državnim apotekama u Beogradu nema insulina napali ste te ljude da su krivično odgovorni i da iza svega stoji politika. Stidite se gospođo Dejanović, jer u Apotekarskoj ustanovi Beograd od kad sam ja gradonačelnik nema ni "p" od politike," naveo je u otvorenom pismu prvi čovek Beograda.

On je zapitao ministarku zdravlja, da li će privatne apoteke "kada potpuno ili delimično unište državne", odvajati sredstva za bebe, za zapošljavanje lekara i da li će zaposliti hiljade onih koji danas rade u njima.

"Hajde malo ostavite politiku sa strane i pokušajte, koliko možete, da odgovorno obavljate funkciju na koju su Vas postavili građani Srbije, među njima i Beograđani koje ovako surovo maltretirate. Spreman sam da Vam u tome maksimalno pomognem", napisao je Đilas.

Nedelja 19.05.2013. 11:53
Ova vlada voli "uzvišene" teme, a ne prizemne i svakodnevne, kao što su lekovi, bolesnici, hrana...
Nedelja 19.05.2013. 12:18
U ovoj Vladi nema ostavki, tkzv. ministrima su fotelje za veoma kratko vreme srasle za straznjice, mislim na nove, a kod starosedeoca iz prosle vlade tek da ne pricam. Tu ne pomaze cak ni amputacija, kao kod Andje, jedino detonacija, jos mozda?
Nedelja 19.05.2013. 11:25
Kad je neko ocajan stanjem u drzavi i drustvu uopste obicno kaze: ma treba da bude smak sveta da nestanemo i rodi se neka nova bolja generacija...ne mislim bukvalno na unistenje nego na neki cudotvorni nestanak svih ovih prokletnika koji ne da ne rade svoj posao vec nece da ga rade kako treba...sve drugo i nekako ali u zdravstvu se tako ponasati gde covek zavisi od leka je ravno katastrofi...sta bolestan covek ima od prepucavanja ove dve persone koje se nesto koprcaju ovde?...samo mu preostaje Bog da mu se moli da ne umre dok pomoc ne stigne odnekud...ov bre nije tema ni u jednoj normalnoj zemlji da nema lekova...malo je reci da je sramota...ovo je tragedija...jesu li svi poludeli?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online