Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 25.05.2013.
18:27
Srna A

Šumadinci dočekali Karađorđeviće na Oplencu

Posmrtni ostaci kralja Petra II, kraljice Aleksandre, kraljice Marije i kraljevića Andreja Karađorđevića preneseni su danas iz Saborne crkve u Beogradu u crkvu Svetog Đorđa na Oplencu, gde će sutra biti sahranjeni uz najviše državne i verske počasti.

Pomen upokojenim, koji su umrli u izgnanstvu, služio je vladika šumadijski Jovan u prisustvu brojnog sveštenstva i žitelja Šumadije. Pre unošenja u crkvu zemni ostaci na lafetima, uz pratnju konjice, prošli su kroz Topolu gde su brojni građani u špaliru odali poštu članovima dinastije zasipajući kovčege cvećem.

Crkva na Oplencu biće otvorena za mimohod građana do 20 časova, a sutra će biti održana sahrana, kojoj će prisustvovati državni vrh, kao i predstavnici kraljevskih porodica iz sveta.

Dosad je potvrđeno da će sahrani prisustvovati kralj Jordana Abdulah Drugi, emir od Kuvajta, izaslanik japanskog cara, predstavnici evropskih kraljevskih porodica, među kojima i princ Edvard, vojvoda od Kenta, koji će predvoditi britansku kraljevsku porodicu.

U kripti crkve svetog Đorđa, gde će sutra biti položena tela četiri člana porodice Karađorđević počivaju i kraljevi Petar Prvi Karađorđević, Aleksandar Prvi Karađorđević, knez Pavle, knez Aleksandar i rodonačelnik dinastije i vožd Karađorđe Petrović.

Subota 25.05.2013. 18:48
Tradicija se mora poštovati! Nismo tikva bez korena!
Subota 25.05.2013. 18:57
U Beogradu docek 25maja a u srcu Srbije docek najvecih srpskih zlotvora. Neko bi pomislio da Srbiju danas vode veliki izdajnici. Da su prodali Kosovo verovatno bi se svi slozili sa tim posle ovoga. A evo sta nam je donela vladavina Karadjordjevica 1.Gubitak drzave 2.Gubitak nacije 3.Priznavanje tzv hrvatske nacije 4.Stvaranje Jugoslavije 5.Uvlacenje Srbije u sve ratove i konflikte u narednom periodu 6.Srbi za 40 godina gube 3/4 stanovnistva 7.Ustastvo i komunizam su samo diretkne posledice vladavine ove zlocinacke dinastije 8.Okretanje protiv istorijskih saveznika i drzavotvoraca i jedinih pravih trgovniskih partnera i dovodjenje nasih najvecih dusmana za saveznike -Engleza i Francuza
Subota 25.05.2013. 20:25
Karadjordjevici su srpska dinastija isto koliko i Brozovi. To je anglosaksonsko-masonska banda koja je iskasapila Srpski narod po svim vertikalama, gore i surovije nego Turci za 500godina ropstva. Strasnom propagandom vlasti dovode se ovi jugo-masoni i engleske sluge u Srbiju, zemlju kojom gotovo da nisu vladali. U Beogadu se slavi zlocinac Tito a evo sada forsiraju Sumadiju jacom i strasnijom medijskom presijom nego za vreme Tita. Sumadinci nisu docekali Karadjordjevice na Oplencu vec par engleskih agenata i srpskih ispranih mozgova. Ja sam Sumadinac i rado cu izaci da pozdravim svaku Srpsku dinastiju: Vlastimirovice, Nemanjice, Lazarevice, Brankovice i Obrenovice, nikada Engleze i Siptare!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online