Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 04.06.2013.
15:34
Beta A

Vulin: Bez Srbije nema normalnog života na KiM

Bez države Srbije "ne može da bude ni normalnog svakodnevnog života na Kosovu i Metohiji", rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Direktor Vlade Srbije za KiM: Aleksandar Vulin
 

"Srbi na Kosovu i Metohiji sve što rade treba da rade uz saglasnost svoje vlade", rekao je Vulin u Zubinom Potoku povodom najave da će u četvrtak biti formirana Skupština zajednice opština na Kosovu i Metohiji koju zagovaraju protivnici sporazuma Beograda i Prištine.

Prema njegovim rečima, Srbi sa Kosova o svemu treba da razgovaraju sa svojom vladom jer sve što se uradi treba da verifikuje Skupština Srbije.

"Došao sam da vidim šta je meštanima Zubinog Potoka još potrebno da bi živeli bolje, udobnije i normalnije", rekao je Vulin tokom obilaska radova na delu ulice koji u Zubinom Potoku vodi do obdaništa, škole, sportskog centra.

On je dodao da ga uvek "beskrajno raduje kada kažu da je kapacitet vrtića premašen" i dodao da u predškolskoj ustanovi u Zubinom Potoku ima više od 700 dece, obećavši da će povećati kapacitet objekta.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je da će zahvaljujući Kancelariji Vlade Srbije biti rešen problem veoma prometne saobraćajnice u gradu.

"Nadamo se da ćemo u narednih mesec i po dana asfaltirati ulicu koja ima poseban značaj", rekao je Ristić i dodao da je za sanaciju ulice dugačke 350 metara Kancelarija obezbedila 22 miliona dinara što je bila najniža ponuđena cena na tenderu.

Direktor Vladine kancelarije je rekao da je povod za njegovu današnju posetu severu Kosova i tragičan događaj u Leposaviću gde je jedan Srbin ubijen u svađi sa sugrađaninom iste nacionalnosti.

Pošto je izrazio saučešće porodici Kostić, iz koje je nastradali, Vulin je "zamolio sve građane na Kosovu i Metohiji da se uzdrže od reakcija ovakve vrste kako se to nikada više ne bi ponovilo".

On je kazao da se takvo ubistvo na severu Kosova i Metohije nije desilo od 1999. godine.

"Moram da molim da svi dva puta razmisle pre nego kažu, a ne da nešto urade jer ova tragedija ne moze da se ispravi. Koliko nam je još tragedija potrebno da bismo videli gde i kako živimo. I zato je potrebno da budemo zajedno, jedinstveni, da vodimo računa jedni o drugima", rekao je Vulin.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.06.2013. 15:46
Zar KiM nije Srbija ??? Ili nam još niste rekli !?
Subota 08.06.2013. 20:14
Sve gori od gorega ! Samo bruka i sramota, jadan narod ! Kad ce se vec jednom Srbija probuditi iz ovog najruznijeg sna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online