Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 05.06.2013.
14:50
Beta A

"Pritisak na predstavnike Srba da odustanu od privremene skupštine"

Neizvesno je konstituisanje privremene skupštine kosovskih Srba zbog žestokog pritisaka na političke predstavnike na severu Kosova da od toga odustanu. Ne znam da li ćemo imati dovoljnu većinu za to, rekao je poslanik opozicione Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić i dodao da se on zalaže da se ta skupština formira.

"Žestoki pritisak je pre svega na opštine Mitrovica Leposavić i Zvečan. Ceo poslednji sastanak kod Aleksandra Vučića bio je o tome da se skupština ne konstituiše"
 

Marko Jakšić je kazao da je neizvesno da li će za to biti većine s obzirom na, kako je naveo, žestoki pritisak pre svega na opštine Mitrovica Leposavić i Zvečan, i s obzirom da je ceo poslednji sastanak kod prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića bio o tome da se skupština ne konstituiše.

Jakšić je kazao da su svi predsednici skuština opština i odborničkih grupa glasali za konstituisanje privremene skupštine kosovskih Srba.

Srbi sa Severa odustali od autonomije?

"Dogovorili smo se bili da održimo konstitutivnu sednicu privremene skupštine Kosova i Metohije pa vidimo da se to promenilo u međuvremenu zbog vršenja pritiska", kazao je Jakšić i dodao da su političke stranke, pre svega Srpska napredna stranka, promenile stav o tome.

Jakšić je ranije najavio da će ove sedmice biti konstitutivna sednica privremene skupštine Kosova i Metohije i da su se o tome dogovorile političke stranke vlasti i opozicije.

U čudu šta Vulin priča

Povodom izjave direktora Kancelrije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Aleksandra Vulina da će Srbi sa severa Kosova učestvovati u sprovođenju briselskog sporazuma, Jakšić je kazao da ga čudi na osnovu čega je Vulin zaključio da će Srbi sa severa Kosova da sprovode taj sporazum kada su kada su izričito protiv toga.

"Diirektor Kancelarije je podnosio ostavku, navodno zbog loših briselskih sporazum, a sada te loše briselske sporazume sprovodi", kazao je Jakšić i naveo da briselski sporazum faktički ugrožava opstanak Srba na Kosovu.

"Mi smo do sada na svim našim skupovima bili protiv sprovođenja biselskih sporazuma ne samo zato što je u pitanju nacionalna izdaja nego što (tim sporazumom) dovodimo u pitanje naš goli opstanak", naveo je Jakšić.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.06.2013. 15:24
Verovatno Vucic deli stanove i poslove svojim poslusnicima
Sreda 05.06.2013. 16:12
Srbine sa KiM, što prije shvatite da vas vlast ne j..e ni za suvu šljivu, bit će bolje za vas !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online