Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 05.06.2013.
13:57
Beta A

Vučić: Posle odluke EU, rekonstrukcija Vlade

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne može da garantuje da neće biti izbora u Srbiji posle odluke EU o datumu početka pregovora o prijemu Srbije, ali je sa sigurnošću najavio rekonstrukciju vlade.

Mogući izbori, ali ne zbog toga što nam je visok rejting: Aleksandar Vučić
 

Vučić je za B92 rekao da će se o rekonstrukciji razgovarati posle odluke EU o datumu početka pregovora, pošto sada ima "puno posla i puno se putuje". On je najavio da će uskoro delegacija Srbije ponovo putovati u Italiju i Nemačku da bi se "još jednom videlo šta možemo da uradimo".

Vučić je naglasio da je Srbija "mnogo bliža" dobijanju datuma, i da su mu to rekli predstavnici Evropske unije, a da bi, u suprotnom, "oni (EU) trebalo da objasne građanima Srbije zašto nisu dobili datum".

"Očekujemo jasan odgovor EU"

 

Potpredsednica Vlade Srbije Suzana Grubješić izjavila je da Srbija od Evropske unije očekuje "jasan i precizan" odgovor 28. juna kada se bude odlučivalo o tome da li će Srbija dobiti datum za početak pristupnih pregovora.

 

"Svako dodatno uslovljavanje i oduglovlačenje ne doprinosi evropskim integracijama i reformama u Srbiji", rekla je ona.

 

Upitana da li je Srbija spremna da plati ekonomsku cenu ulaska u EU koja je u krizi, Suzana Grubješić je rekla da je Srbija svesna krize u EU, ali da veruje da će ona biti prevaziđena i da će se pozitivni efekti izlaska iz krize "preliti" i na susedne zemlje, među kojima je i Srbija.

 

Članstvo u EU najbolje rešenje za Srbiju

 

Bivši ambasador SFRJ u Briselu Mihailo Crnobrnja izjavio je danas da je ukupan izvoz Srbije u zemlje Azije, Afrike i Amerike manji od izvoza u Italiju čime je ilustrovao svoj stav da je članstvo u EU najbolje rešenje za Srbiju, uprkos svim problemima.

 

"Stanje u Srbiji i u EU danas je lošije nego pre par godina, ali je ulazak u EU i dalje najbolja alternativa", rekao je Crnobrnja.

 

"Srbija je upućena na zemlje Evropske unije i to je realnost. To je bio slučaj i sa SFRJ koja je 58 odsto svog izvoza upućivala u Evropu", kaže on.

"Datum je 'prolazno vreme' Srbije i signal da je Srbija na evropskom putu. Posle toga nam predstoji hvatanje u koštac s poglavljima 23 i 24 (pristuponih pregovora) koji se odnose na vladavinu prava i pravosuđe. Očekujem i znatno veći dolazak investitora," kazao je Vučić.

Govoreći o mogućim izborima, vicepremijer je rekao da "ne misli da su građani željni izbora, već (žele) rešavanja problema".

"Ali, ne mogu da garantujem da izbora neće biti. Mislite da želimo izbore zato što je rejting SNS visok? Ne!", kazao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje da li bi SNS prihvatila novi politički dogovor koji joj je ponudila Demokratska stranka, naveo je da su spremni da razgovaraju sa svim stranaka, a ne samo sa DS.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.06.2013. 16:10
Najžalosnije je u tvojoj priči da ne možeš da garantuješ za ništa ! Zašto se uopšte " trudiš ", nadaš se za datum, a dao si KiM, nadaš se investitorima, a njih ni na pomolu i na kraju izbori ovise o odgovoru Eu, .....ni to nije izvjesno ! Niste tako pričali, kada ste tražili vlast ! Sve je bilo zagarantirano, sada odjednom, klimavo, babin zub Vučko !
Sreda 05.06.2013. 16:45
Svaka cast vucicu super si progurao taj sporazum, ja ne bi uspeo, a da je nedaj boze tadic potpisao sporozum narod bi ga obesio sto kaze pokojni grigorije u stvari nije jos pokojni. Narod je progutao udicu samo sad nastavi da ih plasis izborima dok ne zavrsimo priznanje. Kladio sam se sa tacijem u dvaes miliona da ces uspeti pre roka, sad ja i on trljamo ruke a bogami i ti ces se omrsis.
Nedelja 23.06.2013. 00:23
Vuchko se umorio.Put od Karlovca,Karlobaga,Virovitice do Brisela je zaista naporan!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online