Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 16.06.2013.
01:32
D. N. Petrović - Vesti A

Srbija slomila odbranu Severa

Od juče, bar zvanično, više nema srpske policije na severu Kosova i Metohije, Policijska stanica u Leposaviću je zaključana, a policajci stavljeni na raspolaganje MUP-u Srbije.

Uzaludna borba: Leposavićem će uskoro da patroliraju šiptarski policajci
 

Jedan deo njih biće penzionisan, deo će otići u Kosovsku policijsku službu (KPS), a ostatak će biti raspoređen u srpskoj policiji. Slična sudbina za dan-dva čeka i policajce u Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku.


Srbi lojalni briselskom sporazumu uveliko potplaćuju sunarodnike da uđu u kosovsku izbornu komisiju, saznaju "Vesti".
 

Spremaju se na seobu

 

Srbi na severu Kosova strahuju da u sveopštem haosu i beznađu ne krenu i seobe. Razočarani izdajom i odlučni da im se novorođenčad ne upisuju kao Kosovari, a studenti ne dobijaju diplome Republike Kosovo, mnogi Srbi, koji imaju bar malo uslova za život u Srbiji, već pakuju kofere. Ako tihe seobe krenu, u Kosovskoj Mitrovici će za koju godinu, kao i u Prištini, ostati samo babe i dede pa nikakva, ni srpska, ni Tačijeva policija neće ni biti potrebna.

Istovremeno sa zatvaranjem Policijske stanice u Leposaviću i početkom "likvidacije" srpskih bezbednosnih struktura sa severa Kosova, što je glavni uslov za dobijanje "datuma", predsednica Skupštine opštine severna Kosovska Mitrovica Ksenija Božović, članica Građanske inicijative Olivera Ivanovića, pozvala je KPS koja je pod kontrolom Hašima Tačija i Euleks "da na severu Kosova, zbog eskalacije naselja, zavedu red".


U saopštenju predsednice SO Kosovska Mitrovica, između ostalog se navodi da su se u poslednja dva dana dogodila dva incidenta, da su pretučene dve sugrađanke, da je jedna zadobila lakše, a jedna teže telesne povrede i da počinioci napada nisu identifikovani.


"Zahtevamo hitnu reakciju KPS-a i Euleksa koji moraju konačno da obavljaju posao u skladu sa mandatom koji im je poveren", naglašava se u saopštenju Ksenije Božović.


Prema nezvaničnim informacijama koje su juče kružile Kosovskom Mitrovicom, a koje nije bilo moguće proveriti, napadnuta je i opljačkana supruga Dragiše - Gileta Đokovića, bivšeg poslanika, odbornika DS-a u SO Kosovska Mitrovica, koji je otkazao poslušnost centrali u Beogradu i velikog protivnika primene Saporazuma Dačića i Tačija. Reč je o jednom od više desetina incidenata na severu Kosova koji još nisu razjašnjeni.
 

Razbili nas Vučić i Dačić

 

- Sve su Albanci, Kfor i Euleks pokušavali i svu moguću silu primenjivali, ali nije vredelo, ne bi im pomogla ni kupovina dela Srba, ali razbili su nas preko Beograda. Što nisu mogli Tači, Haradinaj, Čeku i ostali iz OVK-a, uspeli su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

 

Kosovska Mitrovica
 

Čim Srbija dobije datum ovde će se infiltrirati albanske bezbednosne strukture. Razbijeni i iz Beograda partijski podeljeni, uz to i bez srpske policije, sa opštinskom vlašću koja je formirana po volji Beograda sa zadatkom da sarađuje sa Prištinom, teško ćemo se braniti - kaže jedan od iskusnih branilaca Kosovske Mitrovice.

Zašto Ksenija Božović baš sada traži da KPS i Euleks zavedu red i da li ovim pozivom priziva da na sever Kosova dođe i specijalna albanska jedinica ROSU, niko tačno ne zna. Gro Srba se boji da će nakon odlaska srpskih bezbednosnih struktura ROSU, ipak doći i na Sever i da će ih neki političari, koji odranije imaju dobru saradnju sa Adrijanom Hodžić i Tačijevom kancelarijom u Bošnjačkoj mahali, a neki i sa Tačijevim ministrima oberučke dočekati. Istovremeno, kako "Vesti" saznaju, Srbi lojalni briselskom sporazumu uveliko potplaćuju sunarodnike da uđu u kosovsku izbornu komisiju.


- Postoje Srbi, srpski političari i srpske stranke i udruženja koji su odavno na Tačijevom platnom spisku koji se dugo pripremaju za preuzimanje vlasti na severu i koji samo čekaju priliku da stupe na scenu. Godinama dobijaju novac, kamione pune razne robe koju dele svojim akativistima i istomišljenicima, zaposlenja u kosovskim institucijama i sl. Ništa nam ne bi mogli da nas Beograd nije izdao - kaže jedan od branilaca mosta u Kosovskoj Mitrovici.


Srbi na severu priželjkuju neku ozbiljniju intervenciju Albanaca i dolazak ROSU, jer veruju da bi ih samo to ujedinilo, međutim, mnogi veruju da Tači neće ponoviti grešku od pre dve godine i da će "sve završiti Beograd".

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.06.2013. 04:32
Ja kolko sam ukapirao , najgori i najpotplaceniji narod na svetu SRBI . Nismo bolje ni zasluzili , ko nas hebe .
Nedelja 16.06.2013. 06:45
IZDAJA ZEMLJE JE ZLOCIN PROTIV NARODA KOJI NE ZASTAREVA. DOCI CE DAN KADA CE IZDAJNICI ODGOVARATI NARODU
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online