Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 21.06.2013.
17:51
Beta A

Srbija i Hrvatska povlače tužbe?

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić rekla je danas da se nada da će između Srbije i Hrvatske biti otklonjenje sve prepreke i otvorena pitanja kako bi se obezbedile pretpostavke za međusobno povlačenje tužbi za genocid.

Vesna Pusić i Aleksandar Vučić
 

"U ovom trenutku radimo sa obe strane na osiguravanju pretpostavki i oktlanjanju nekih poteškoća, odnosno nekih otvorenih pitanja, koja bi nam onda omogućila da ozbiljno razgovaramo i ovoj temi međusobnog povlačenja tužbi", rekla je Pusić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Potpredsednik srpske vlade Aleksandar Vučić rekao je da je važno da ni Srbija ni Hrvatska više nemaju želju da vode politiku "da komšiji crkne krava".

"Naravno da postoje još otvorenih problema, ali mi ih rešavamo i služimo za to da probleme rešavamo, a ne da ih pravimo. Te tužbe nose ogromne troškove za obe zemlje, da donose brojne problema i mnogo muka za buduće generacije koje dolaze, neku decu koja i ne pamte naše sukobe i ratove", rekao je Vučić.

On je dodao da veruje da će dve strane pronaći "najracionalnije i najbolje moguće rešenje i za Republiku Srbiju i za Republiku Hrvatsku".

POVEZANE VESTI

Petak 21.06.2013. 18:14
"Te tužbe nose ogromne troškove za obe zemlje, da donose brojne problema i mnogo muka za buduće generacije koje dolaze, neku decu koja i ne pamte naše sukobe i ratove", rekao je Vučić. ... 1. огромни трошкови ? ? - за разлику од твоје администрације и свих глупости које финансираш ??? 2. муке за будуће генерације ? ? - "бољи" је OBLIVION.... ?? сви руке у ваздух и да "сложно" запевамо ??? док је нама АНДРОИДА не може нам ништа чак ни сида ??? 3. деца која не памте "наше" ратове ? : а.) ни моји родитељи не "памте" онај рат, па врло добро знају шта су усташе радиле... и неће то да забораве... б.) можда је и боље (за вас) да забораве ВАШЕ ратове.... гов*о једно погано....
Petak 21.06.2013. 19:43
Izdajnici pustate Hrvatsku da se izvuce i da opet sakrijete Jasenovac. Verujte Hrvati,verujte doci ce generacija i doci ce na vlast u Srbiji neko ko ce vam kad tad navuci ludacku kosulju!
Petak 21.06.2013. 20:03
Cirkus Monty Paytona. J..s sve mrtve od Jadovna na ovamo. Bitan je budjav lebac i namestena liga sampiona. Ah, zaboravih, prelepe beton i kamen plaze u Hrvatskoj. Na kraju ce tuzbu SIGURNO da podignu osteceni u Hrvatskoj, a Srbija da im pomogne.Da nije zalosno bilo bi smesno. Srecno bilo Hrvatima, i sledeci put treba da rade isto. Uzimajuci u obzir zapise istoricara o vajdim ratnicima kroz istoriju AU vojske, valjda ce da im se omoguci jedan dan perverzija i na teritoriji Srbije, posto Talijana i Srba u Hrvatskoj vise nema. Sivograd je njihova metropola, ne nasa. Tamo sede najveci neprijatelji Srba vec ceo jedan vek. Jezuitskomasonska g...a.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online