Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 26.02.2010.
20:27
Tanjug A

Jehovini svedoci-priznata vera u Srbiji

Jehovini svedoci upisani su u registar crkava i verskih zajednica, a registracija je stupila na snagu 8. februara, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu vera.

 Jehovini svedoci u Srbiji sada su verska zajednica
 

Upisom u registar Jehovini svedoci su priznati kao verska zajednica i time je potvrđena i njihova višedecenijska ispovest hrišćanstva u Srbiji kao što je to slučaj i u zemljama u okruženju i u zemljama Evropske unije.

Ministarstvo vera Srbije izvršilo je upis u registar na zahtev te verske zajednice a odobrenje je potpisao ministar vera Bogoljub Šijaković.

Inače, Jehovini svedoci su u Austriji 8. maja 2009. dobili status religije. U toj zemlji oni imaju 20.000 pristalica i od 1978. godine bore se za priznavanje statusa zvanične religije u Austriji. Ovo priznanje donelo im je prednost da otvoreno mogu da nastupe sa jasnim pravnim statusom.

Ukoliko želite da saznate više o Jehovinim svedocima pročitajte našu temu.

Subota 27.02.2010. 15:59
Ljudi zasto ste uznemireni? Pustite Jehovine svedoke na miru. Ako je njihovo delo ljudska zamisao onda ce sigurno propasti kao i sve ljudske zamisli. Ali ako je njihovo delo od Boga, onda nece nikad propasti i u tom slucaju necete moci da ih zaustavite! Pazite, jer ukoliko je njihovo delo od Boga, mogli biste se naci cak i u situaciji da se borite sa Bogom ukoliko im se protivite! A to verujem, slozicete se nije bas mudro.
Subota 27.02.2010. 10:13
Ви сте бирали Тадића, Г-17, Ђелића, Чанка, ви сте подржали напад на СРС, ви сте...ја нисам, тако вам и треба. Ајде да видим ко ће сад да спречи параду поноса. Још ћете ви свашта доживети. Објашњаваће многи од вас нама како смо националисти и дивљаци, да треба да се угледамо на Европу (на њен највећи део), како ми и немамо историју, све смо измислили како каже Тачи. Е, дошло време да се пуши оно што смо сејали. Шта нам остаје него да се то и уради а онда да размислимо шта даље.
Subota 27.02.2010. 10:27
U nekim zemljama ih nazivaju sektom jer idu od vrata do vrata i propagiraju, sto je problem. Zato ih i treba registrovati da bi se mogla vrsiti kontrola njihove "misije". Onaj ko ne zeli njihove posete jednostavno kaze da ima svoju religiju i da ne pokusavaju vise. Ako ponove, treba im reci da se legitimisu, a ako nece, fotografisati i prijaviti policiji jer radi se o lopovima.Inace njihova religija pocinje od Noeve arke a dali je hriscanska ko zna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online