Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 10.07.2013.
04:01
Beta A

Lažno prijavljuju muževe, da ne bi viđali decu

Roditelji koji prolaze kroz razvod braka četo koriste decu kao sredstvo osvete svom bivšem partneru tako što ga prijavljuju za zlostavljanje deteta i time žele da ga spreče da viđa decu, izjavili su predstavnici Udruženja očeva.

Predsednik Udruženja Dejan Pavlović rekao je na konferenciji za novinare u Novom Sadu da očevi postaju "skrajnuta" društvena i socijalna kategorija, na marginama zakonskih prava i obaveza u oblasti roditeljstva.

Foto: Ilustracija

"Turbulentna društvena kretanja dovode do sve češćih i težih razvoda, a u sudskim postupcima se krivica prebacuje na očeve, pa smo zbog toga oformili Udruženje očeva i želimo da aktivizmom prikažemo drugačiju stvarnost od one koja se plasira u medijima", kazao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, očevi su mnogo uradili za 40 dana od kada su oformili Udruženje, čiji cilj je sistemska zaštita porodice, roditelja, dece, samohranih roditelja i rizičnih grupa, sa posebnim akcentom na ulozi oca, koja mu i zakonski pripada.

Predsednica Udruženja "Roditelj" Novi Sad Dragana Ćorić rekla je da je došla da podrži Udruženeje očeva, pošto imaju iste ciljeve - borbu za roditeljstvo.

"Strašno je to što smo došli u situaciju da se borimo za prava muškaraca, odnosno očeva, jer kada vidite da je broj prijava za pedofiliuju povećan, pomislite da nije moguće da je svaki drugi razvedeni tata pedofil", rekla je Ćorić.

U upravnom odboru Udruženja očeva je i Nevena Vrtulek, koja smatra da je ključ u popravljanju sadašnje situacije edukacija tata, ali i mama, sa ciljem da se oni malo drugačije postave u priči o roditeljstvu.

"Stvorena je fama kod nas, verovatno iz tradicionalizma, da očeve deca ne interesuju, međutim njih itekako inetresuju njihova deca i žele da učestvuju u njihovom odrastanju", rekla je Vrtulek.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.07.2013. 07:57
Podrška očevima. Žene su napravile famu oko toga da su one jedine sposobne da očuvaju svoju decu. Ova moda o pedofilstvu koja je došla sa zapada još više ima je pružila priliku da muške roditelje odbiju od svoju decu. A zapravo takvim ponašanjem majke su veći pedofili od očeva.
Sreda 10.07.2013. 07:57
Razvedenoi očevi žele da ećestvuju u dečjem odrastanju, a najčešće ne žele da daju ni dinar za to.
Sreda 10.07.2013. 09:58
"Turbulentna društvena kretanja dovode do sve češćih i težih razvoda..."Која "стручна" анализа проблема развода у Србији из главе "упућеног" новинара?!У великој већини случајева,разводе се људи због неморалног начина живљења једног или оба партнера!Где је морал,ту су бракови чврсти и нема проблема.Тешко је "извагати" ко је већи кривац за новонасталу ситуацију али ,познавајући наш "балкански" менталитет,жене су (у већини случајева!) жртве!Има и њих свакаквих али нема генерализовања.А да судови раде како треба,не би се могло десити да неки очеви плаћају алиметацију мање од коштања њихове дневне дозе попијеног пива у кафани!На крају,испаштају деца ни крива ни дужна!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online