Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 16.07.2013.
10:11
B92 A

Srbi sa Severa: "Na izbore ako se poklope interesi"

Predstavnici Srba sa severa Kosova kažu da će se o izlasku na izbore konsultovati s predstavnicima Srbije i da će na izbore izaći ako se "poklope interesi".

Da se radi u interesu srpskog naroda i srpske države (Foto: Arhiva)
 


Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je u Leposaviću da Beograd više nije tu da pokušava da naređuje i diktira pravila, već da sluša i da se dogovara.


On je dodao i da će Vlada Republike Srbije izaći sa jasnim stavom kako Srbi treba da izađu na lokalne izbore na Kosovu.


"Ono što mogu da vam kažem to je da će Vlada Republike Srbije ispoštovati svoje obaveze koje je preuzela Briselskim sporazumom, a to znači da će izbora biti, a kako ćemo na te izbore izaći ostaje da svi zajedno procenimo šta je najpametnije i najbolje za Srbe.", kaže Vulin.


Sa druge strane, predstavnici Srba sa severa kažu da o izlasku na izbore treba razgovarati sa predstavnicima države Srbije i da će se na izbore ići ukoliko se "interesi poklope".


"Ja mislim da država Srbija i ovaj narod ovde moraju naći zajednički jezik, kako da prevaziđu probleme, da radimo u interesu srpskog naroda i države Srbije uopšte. Koliko ja znam, država Srbija ne priznaje državu Kosovo kao nezavisnu državu, a ako ne priznaje tu državu kao takvu državu ne može da priznaje ni njihov ustav", kaže Slavko Stevanović, predsednik privremene Skupštine Kosova i Metohije.


"Ukoliko se interesi budu poklapali sa našim interesima, mi ćemo najverovatnije izaći na izbore, ukoliko ne budemo imali interesa, mislim da ćemo jednostavno doneti odluku koja će biti u interesu Srba sa Kosova i Metohije", kaže Dragiša Vasić, predsednik opštine Leposavić.


Rok za poklapanje interesa je 4. septembar, kada ističe rok za prijavljivanje i potvrđivanje izbornih lista.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.07.2013. 10:16
Буду ли Косметски Срби питали политичаре у Београду,црно им се пише.Па они су све упропастили чега су се дохватили!
Utorak 16.07.2013. 10:29
aj u 5 evra da će da im se "poklope" interesi ? i to 3. septembra, uveče ? narod svakako niko živi ne pita ni za šta... Čuj - vlada srbije JASNO i GLASNO kaže da na izbore treba ići, a političari sa KiM "čekaju" reakciju ?
Utorak 16.07.2013. 13:19
To je izjava jednog politikanta iz SNS-a
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online