Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 22.07.2013.
13:29
Beta A

SNS: URS ne veruje partnerima u Vladi

Ujedinjeni regioni Srbije, odlaganjem donošenja odluke vezane za rekonstrukciju Vlade Srbije pokazuju nepoverenje prema ostalim parterima, rečeno je agenciji Beta u Srpskoj narodnoj stranci (SNS).

SNS: Zašto URS ne želi da oceni rad svojih ministara

"Signali koji se šalju iz URS-a pokazuju dozu nepovrenja prema ostalim parterima u vladi - ako kažemo naši ministri su radili najbolje, pa neka nam drugi parteri u vladi dokažu da nismo radili dobro", kazao je funkcioner SNS koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, SNS ne želi ništa da dokazuje.

"Nećemo i ne želimo ništa da dokazujemo, već da se svi dobro pogledaju u ogledalo i kažu da li su radili najbolje, da li je bilo prostora za više i bolje, za ono što građani od nas očekuju", rekao je on.

Prema njegovim rečima, svako odlaganje pokazuje odsustvo poverenja u koalicione partnere.

"Nemam poverenje u resore koje vodi URS"


Ministarka energetike i potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da u resore koje vode Ujedinjeni regioni Srbije "nema mnogo poverenja" i da zbog toga mora doći do određenih kadrovskih promena.

 

"Lideri će sesti i dogovarati se, ne bih volela da se ispostavi da je oklevanje URS-a pokušaj da ponovo izađe iz vlade kao što je to već dva puta uradio", kazala je Zorana Mihajlović novinarima u Ivanjici.

 

Ona je istakla da je Srbiji potrebna stabilnost i okretanje ekonomskim aktivnostima i da bi izlazak URS iz vlade bio neodgovoran.

 

"Mi moramo da imamo sinergiju u vladi koja nije samo puki zbir koalicionih partnera nego zaista vlada koja će da radi sa novom energijom", rekla je potpredsednica SNS.

 

Zorana Mihajlović je kazala da je potrebno da vlada nakon rekonstrukcije bude efikasna da bi se okrenula evropskim integracijama, investicijama i finansijskoj stabilnosti.

 

 

"Ako nema poverenja, onda tu ne treba da se bude i ako nema poverenja znači da ne delimo iste vrednosti", rekao je on.

Kako kaže funkcioner SNS-a, i URS je trebalo da odluku o rekonstrukciji donese na Glavnom odboru kao što će to učiniti SNS u petak.

"Mislim da i ostali partneri to treba da urade na glavnim odborima, a ne da se nadmudruju, da igramo šahovsku partiju, ljudima je u Srbiji muka od šahovskih partija, žele da osete pomak u radu vlade, a ne da mi dokažemo da neki ministar nije radio dobro i da treba da ide", rekao je funkcioner SNS.

Glavni odbor Ujedinjenih regiona Srbije ovlastio je juče Predsedništvo stranke da donese konačnu odluku o daljem učešću URS-a u vladi i sve odluke u vezi s njenom rekonstrukcijom. Čelnici URS naveli su da ta stranka namerava da ostane deo vladajuće većine, a Večernje novosti su objavile da su se SNS i SPS dogovorile da vlada nastavi da radi bez URS.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.07.2013. 13:43
Da li moze neko od akademika da pita SNS koliko kosta prodaja Srbije, ako nisu ucenjeni kao Daca? Mozda mozemo da skupimo vise, neka kazu cifru, pa da ih obican narod kupi od ambasadora. One koji su ucenjeni radi profiterstva i kradje, koji rade za ambasadore jer moraju, posto bi mogli da vide sunce samo iz zatvora su drugo. Da li je moguce da su svi kupljeni? Neko mora da odgovori koliko su dobili bivsi radikali da bi prodali Srbiju.Nisu svi bili u Americi na pranju mozga, kao rukovodstvo, a HAARP ne moze da bude selektivan, pa na jednoga gradjanina da utice,na drugog ne. Dace i dijaspora, pa da posle ako lispemo bar znamo kolika je bila cena slobode.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online