Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 23.07.2013.
16:51
Beta A

Nikolić: Iskustvo Bugarske za Srbiju dragoceno

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik bugarskog parlamenta Mihail Mikov založili su se u Beogradu za unapređenje saradnje dve zemlje, posebno u oblasti ekonomije.

Susret predsednika Srbije Tomislava Nikoli'a sa predsednikom bugarskog parlamenta Mihailom Mikovim
 

Kako je saopštila predsednikova pres služba, Nikolić je istakao otvorene i prijateljske odnose Srbije i Bugarske i dodao da u bilateralnoj saradnji nema otvorenih pitanja.

Dačić i Mikov: Bolji odnosi u interesu regiona

 - Premijer Srbije Ivica Dačić i
predsednik parlamenta Bugarske Mihail Mikov su u Beogradu
potvrdili opredeljenost da razvijaju saradnju na političkom i ekonomskom planu i ocenili da su dobri odnosi dve zemlje u interesu celog regiona.

Dačić je zahvalio Bugarskoj na podršci koju je davala kada se
odlučivalo o datumu početka pregovora o članstvu Srbije u EU i istakao da je bitno iskoristiti njena iskustva na putu ka EU.

Srbija želi razvoj dobrosusedskih odnosa i intenziviranje političkih
kontakata, rekao je Dačić i dodao da očekuje posetu bugarskog premijera i početak prakse održavanja zajedničkih sednica vlada dveju država.

Dačić je izjavio da je ekonomska saradnja relatvino dobra i da je
robna razmena 2012. bila 600 miliona evra, ocenivši da može da bude i veća. Dačić i Mikov su istakli važnost zajedničkih projekata, među kojima su gasna interkonekcija Niš-Sofija, Južni tok, a u oblasti energetike završetak kraka Koridora 10 ka Bugarskoj. Oni su ukazali i na mogućnost zajedničkog nastupa srpskih i bugarskih firmi na trećim tržištima.

"Nama je iskustvo Bugarske prilikom ulaska u Evropsku uniju dragoceno", istakao je predsednik Srbije i dodao da je Srbiji istovremeno veoma značajno ukazivanje na prepreke i probleme u ispunjavanju uslova za punopravno članstvo, kao i svih pozitivnih iskustava, kako bi lakše prebrodila probleme sa kojima sa zemlje kandidati suočavaju.

Nikolić je upoznao predsednika bugarskog parlamenta sa aktuelnom političkom situacijom u Srbiji, istakavši da je prvi put vlada svesna da mora da se bori za većinu u narodu, za interese građana, a ne većinu u parlamentu i uskopartijske interese.

On je podvukao značaj ekonomske saradnje dve zemlje, posebno u pograničnim oblastima i dodao da će ta saradnja će biti unapređena izgradnjom koridora 10.

Mikov je čestitao predsedniku Srbije na dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora i podvukao da Bugarska pruža nedvosmislenu podršku evropskom putu Srbije.

Dve zemlje imaju brojne zajedničke interese, posebno u oblasti energetike, infrastrukture i poljoprivrede, kazao je on.

"Naše prijateljstvo je izdržalo test vremena i u periodima velikih iskušenja", istakao je predsednik bugarskog parlamenta.

"Potvrdu o tome da li su političari uspešni daju građani dve zemlje uspešnom saradnjom i prijateljstvom", dodao je Mikov i saglasio se sa Nikolićem da bi ekonomsku saradnju Srbije i Bugarske trebalo unaprediti i učvrstiti.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.07.2013. 17:21
Sta ces onda u EU?
Sreda 14.08.2013. 23:00
"Nikolić: Iskustvo Bugarske za Srbiju dragoceno" Jes´ vala predsednice. Kako smo poceli, bice nam i iskustva Zanzibara, Bijafre, Istocnog Timora, Papue Nove Gvineje, Devicanskih Ostrva, Trinidada i Tobaga, Albanije .....vrlo dragocena. KUKU MAJKO GDE SMO TO ZALUTALI "Nikolić: Iskustvo Bugarske za Srbiju dragoceno " ??????????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online