Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 28.07.2013.
15:51
RTS A

URS ostaje u Vladi, privreda SNS-u

URS je na sednici Predsedništva stranke odlučio da Ministarstvo privrede prepusti naprednjacima, a da Mlađan Dinkić ostane ministar finansija. Sednica Predsedništva URS, na kojoj je ta stranka donela stav o rekonstrukciji vlade, završena je oko 14 sati.

Predsedništvo URS-a donelo odluku da ostane u Vladi

URS je spreman na personalne promene, navodi se u saopštenju i podseća da su sva tri ministra - i Dinkić i potpredsednica vlade Suzana Grubješić i ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović - mandate stavili stranci na raspolaganje. U saopštenju je navedeno da je URS, u okviru temeljne rekonstrukcije Vlade, spreman i na promenu državnih sekretara i svih ostalih funkcionera.

"Predsedništvo me je ovlastilo da o konkretnim rešenjima razgovaram sa koalicionim partnerima u Vladi, koja će svakako zavisiti od strukture nove Vlade i nadležnosti koje će ona imati", naveo je Dinkić u saopštenju.

Lider URS-a obrazlaže da njegova stranka prihvata podelu odgovornosti u Ministarstvu finansija i privrede i predlog koalicionih partnera da se izvrši razdvajanje ova dva resora.

"Juče sam razgovarao sa Vučićem i Dačićem i dogovorili smo se da nastavim da vodim ministarstvo finansija, a da odgovornost za vođenje resora privrede preuzme neko od kadrova SNS. Ko god to da bude moći će da računa na moju punu podršku", ističe Dinkić.

Ujedinjeni regioni Srbije su, kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, na sednici Predsedništva kojoj su prisustvovali i republički poslanici, doneli odluku da daju svoj pun doprinos temeljnoj rekonstrukciji Vlade.

"Apsolutno podržavam težnju naših koalicionih partnera da preuzmu mnogo veću odgovornost za poboljšanje životnog standarda naših građana. Dogovorili smo se, takođe, da ćemo timski raditi na dovođenju novih investitora u sve regione, jer želimo da se Srbija ravnomerno razvija. Najvažniji cilj Vlade u narednom periodu biće da se zaposli Srbija", rekao je Dinkić i ocenio da to neće biti nimalo lak posao.

Dodao je da preuzimanje odgovornosti za ostvarivanje tog cilja od strane SNS, stranke koja danas ima najveću podršku građana Srbije, prirodno i više nego dobrodošlo.

"Svi oni koji danas kažu da je osnovni problem Srbije teško stanje u ekonomiji, govore istinu. Zato moramo učiniti sve da se to stanje popravi. Pod ekonomijom podrazumevamo pre svega privredu, ali i poljoprivredu, energetiku, saobraćaj, građevinu, telekomunikacije, kao i oblast rada i socijalne zaštite. Moraju se uprostiti birokratske procedure za izdavanje građevinskih dozvola, a to je nadležnost resora građevinarstva. Takođe, Zakon o radu mora biti fleksibilniji, kako bi se omogućilo brže i lakše zapošljavanje ljudi", istakao je Dinkić.

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije zahvalio je Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću na, kako je naveo, izuzetno korektnoj saradnji u proteklih godinu dana.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.07.2013. 16:17
Ovo je dobra formula ako ovu nasu Srbiju treba dokrajciti u kratkom roku. URS doneo odluku da ostane u Vladi??????????????? Nesto nije uredu.!!!! Ili Vlada odlucuje, ili izbori. Dosta vise Dinkicevih verbalnih i drugih manipulacija. Narod je izgubio svaku veru.
Nedelja 28.07.2013. 17:54
Koliko znam, posle pada Milosevica Dinkic uspeva da vlada u svakoj i svakim vladom.Uvek je ministar tamo gde se vrti para, a imao je cak svog coveka i guvernera narodne banke Srbije.Da li je on nedodirljiv?
Nedelja 28.07.2013. 17:12
Sve za fotelju, fotelju ni za sta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online