Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 28.07.2013.
20:46
B92 A

"SNS nastavila da obezvlašćuje SPS i URS i da koncentriše moć"

"Posle odluke URS-a smanjene su šanse da se promene partneri u Vladi", rekao je profesor Slaviša Orlović za B92 i dodao da pre implementacije izbori nisu mogući.

Rekonstrukcija Vlade Srbije možda i bude suštinska, ali za to ipak nisu velike šanse: Slaviša Orlović
 

URS je posle dogovora SNS i SPS imao malo prostora i posle ovakve odluke Predsedništva stranke smanjene su šanse da se promene partneri u Vladi, kaže Orlović.


"Podsetimo, jedan od razloga zbog koga se tako moglo SNS-u je i to što je klupa za rezervne igrače, onih koji su jedva čekali da ulete u Vladu, bila relativno dugačka", rekao je Orlović u Vestima B92.


On kaže da ima još puno otvorenih pitanja, ali da su primetne dve tendencije, a prva je da je SNS nastavila da obezvlašćuje SPS i URS, i da sve više koncentriše moć i vlast u Vladi.

Pre primene Briselskog sporazuma nema izbora

"Priča o rekonstrukciji je potvrdila da ne može više da se maše i preti izborima, i da u to ne veruju više ni oni koji sede u Vladi, a ni oni izvan nje, pre svega zbog očekivanja s polja, da se implementira Briselski sporazum. Pre implementacije izbori su gotovo nemogući", zaključuje Orlović.

"Druga tendencija je da unutar SNS postoji ravnoteža moći Nikolića i Vučića, imajući u vidu uticaj njihovih ministara“, kaže Orlović.


On dodaje da su još uvek neizvesna personalna rešenja, a da se sada zna samo ko neće biti ministar.


Upitan da li će, prema njegovom mišeljenju, rekonstrukcija Vlade biti "suštinska" ili "kozmetička", Orlović kaže da ima još šanse da bude suštinska, ali da je malo razloga da se tako nešto očekuje, jer je su u dosadašnjim raspravama dominirala pitanja personalnih promena i promena resora, a da se manje govorilo o vrednostima, idejama i konceptima.


Drugi razlog da promena ne bude suštinska je, kaže Orlović, ono što je i sam prvi potpredsednik Vlade Srbije priznao - da neće biti u prilici da promeni sve ministre kojima bi rado video leđa.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.07.2013. 20:56
"Pre primene Briselskog sporazuma nema izbora" (???) Aaa, to je ono sto svrbi! Drugi se pita, ne Srbija i njeni gradjani! Mnogo ste providni! Eh, da je srece, svima da vam "vidimo ledja"!
Nedelja 28.07.2013. 21:14
Nece biti sustinskih promena dokle god se vlada formira iz redova partijskih regruta, bez rezerve poslusnih, tupavih, nemoralnih, nekreativnih, bez vizije i shvatanaj da nesto treba pre svega za drzavu i narod, koji ih je birao, da urade. Svesni su da igra kratko traje i zato svaki trenutak koriste za licno bogacenje. Samo vlada spasa, formirana od casnih ljudi, koji ne pripadaju dnevnim patijama, moze da donese sustinske promene, i pohapsi ove lopurde.
Nedelja 28.07.2013. 21:50
,,,,,људски потенцијал који не одговара једној од две mainstream струје у остацима српске културе – или не одговара онима који нису при НВО-има, или онима који су партијски кадрови. За такве се једноставно затварају могућности за рад па тако и физички опстанак у овом друштву.Бахатост неуког сиромаха је кроз кратку историју пост-отоманске Србије свој климакс доживела управо после 5. октобра 2000. Увод у разградњу српске културе је, дакако, почео много раније, али је сасвим извесно да је са таласом комуниста који су из опанака ускочили у салонске станове њена драстична разградња почела ”ударнички”.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online