Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 31.07.2013.
11:49 >> 16:49h
RTS, B92 A

"Vlada nastavlja bez URS-a. Stranci treba da preuzmu neke resore"

Vlada Srbije nastavlja rad bez URS-a, odlučilo je Predsedništvo Srpske napredne stranke. Lider SNS-a Aleksandar Vučić kaže da će ta stranka nastaviti da radi u Vladi sa "mnogo većom odgovornošću i konkretnim rezultatima". Vučić je istakao da ne treba sada da se ide ne izbore, ali i izneo zanimljive predloge po pitanju izbora novih ministara, čija imena će biti poznata krajem avgusta.

"Razgovaraću sa strancima da preuzmu nekoliko resora u novoj Vladi. Imena novih ministara biće poznata posle 20. avgusta
 

Vučić je, nakon sednice Predsedništva stranke, koje se izjasnilo o ponudi premijera Ivice Dačića da Vlada nastavi rad bez URS-a i Mlađana Dinkića, rekao da su članovi predsedništva te stranke imali tešku dilemu i da je većina bila za izbore.

"Zamolio sam ih da prihvate da zbog stabilnosti zemlje to ne činimo u ovom trenutku i oni su to prihvatili", rekao je Vučić i dodao da izbori nisu najbolje rešenje za građane, "a interes građana je najvažniji".

"Izbori nisu najbolje rešenje za Srbiju. Pred nama je bezbroj važnih ugovora, stabilnost je važna. Najveći problem, koji često izgleda kao nerešiv, jeste atmosfera u kojoj Vlada radi i izrugivanje svega što Vlada radi. Ništa nije dobro, pa čak ni kad se dovedu najveći stručnjaci", rekao je Vučić nakon sednice koja je trajala oko dva sata.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je najavio i da će razgovarati sa strancima da preuzmu nekoliko resora u novoj Vladi, kao i da će imena novih ministara biti poznata posle 20. avgusta.

SNS je imao nameru da nastavi rad u Vladi sa istim partnerima, ne zato što se u svemu slažu, već zato što je dobro da više politikih partija bude u Vladi, "da više glava razmišlja o budućnosti Srbije", rekao je Vučić.

"Bila bi prevelika odgovornost da samo jedna politička snaga donosi sve ili ključne odluke", rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da je SNS je bio saglasan sa Dinkićevim zahtevima koji su se ticali resora SNS, kao i da očekuje Dinkića na sutrašnjem potpisivanju ugovora sa Jatom.

Podsetimo, Dačić je juče pozvao SNS da nastave zajedno da rade u Vladi Srbije bez URS-a i rekao da su, ukoliko naprednjaci to ne prihvate, jedino rešenje izbori ili formiranje nova koalicije bez SPS.

Lider URS Mlađan Dinkić je optužio premijera da obmanjuje javnost.

Nekadašnji prvi čovek SNS-a a sada predsednik Srbije Tomislav Nikolić podržao je predloge premijera Dačića i pozvao SNS da se izdigne iznad partijskih interesa koji joj sada govore da ide na nove izbore, da ubrzano okonča rekonstrukciju vlade.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.07.2013. 13:06
Vucic je kazao da su članovi Predsedništva imali tešku dilemu i da je većina bila za izbore. Ali onda na scenu stupa veliki i nezamenljivi koordinator cije je misljenje jedino ispravno i odlucuje da sa ne ide na izbore a pozadina svega je da zna da bi katastrofalno izgubili i nista vise !
Sreda 31.07.2013. 13:45
Ви сте трагична комедија! Способни сте једино за издају по налогу својих газда са запада! Перфидни манипулатори и професионални продавци магле стоје у власти а и иза власти! Овако нешто се могло и очекивати, као и даља распродаја земље белосветским капиталистима! Све ваше лаже ће пасти као куле од карата само да крене мало јачи ветар! А против ветра се не може!
Sreda 31.07.2013. 17:55
Ацо, Ацо, џабе ти се облизивати, доведи странце нек раде кад сте наше стручњаке протјерали, а за плаћу тих странаца радило би стотину наших стручњака. Да су живи Тесла, Пупин,итд. не би имали мјеста у вашој управи. Реци јасно и гласно, ми смо окупирана земља, ја сам ту да вас лажем и мажем, а окупаторски чиновници одређују како ће народу бити. Па то сви знамо!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online