Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 07.08.2013.
11:06
Beta A

Ljajić: Nema više pregovora s Kosovom

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su pregovori Beograda i Prištine oko telekomunikacija završeni i da bi sutra obe strane trebalo da se izjasne o predlogu za međunarodni pozivni broj za Kosovo.

Rasim Ljajić: Nema više pregovora, ne odustajemo od našeg
 

"Sutra je rok da se izjasnimo o poslednjem predlogu koji je na stolu. Pokušaćemo danas u konsultacijama i s Briselom i s Prištinom da nađemo neko rešenje, ali novih razgovora neće biti", kazao je Ljajić za televiziju "Pink".

On je objasnio da najavljeni sastanak premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija zavisi od uspeha tehničkog dijaloga oko telekomunikacija i energetike.

"Ako se postigne dogovor o telekomunikacijama i energetici, onda će biti sastanka dva premijera 27. avgusta, ako ne bude dogovora – neće biti ni sastanka. Zato bi bilo važno da dođemo do kompromisnog rešenja", rekao je Ljajić.

On je naveo da uvek ima problema s kosovskim pregovaračima, koji u Brisel dolaze s novim uslovima i koji na svakom novom sastanku menjaju prethodne dogovore.

"Oni koriste tu priliku u kojoj se mi nalazimo, to što je nama važno da otvorimo pregovore (sa EU) u januaru. I misle da će zatezanjem tog kanapa, nas primorati na popuštanje. Mi znamo dokle možemo da idemo, moramo da branimo ono što je naše", istakao je Ljajić.

Ranije je Ljajić rekao da su se dve strane načelno dogovorile oko međunarodnog pozivnog broja Kosova, kao i da je dogovoreno da Telekom Srbija dobije licencu za fiksnu telefoniju na celoj teritoriji Kosova.

Upitan o šefu pregovaračkog tima Srbije, on je naveo da još nije kasno da se izabere pošto zvanično pregovori sa EU nisu ni počeli i naglasio da reč pregovori nije adekvatna za ono što očekuje Srbiju pred ulazak u EU.

"To je pogrešna predstava, ovde nema pregovora, to je usaglašavanje, mi moramo da usaglasimo naše zakone sa evropskim, jako malo mi tu možemo da tražimo nešto za nas. Mozda jedino da razgovaramo oko rokova ili zaštite nekog proizvoda koji je za nas izuzetno bitan", istakao je Ljajić.

Upitan o rekonstrukciji vlade, on je rekao da je ona bila temeljna, da je vlada poptuno promenjena i da će od njenog uspeha, odnosno neuspeha, zavisiti da li će biti vanrednih izbora. "Loša stvar je što to sve predugo traje", ocenio je Ljajić.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.08.2013. 12:09
On tj.ova vlada rade neumorno na priznjavanju Albanskog Kosova i zamajavaju ovaj jadni, naivni,prevareni narod.Laznjak levo (Gazivode) a u stvari je bitan pozivni broj za Albansko Kosovo republjik, ili to mozda nisu priznali kako pricaju. Medjutim istina je da jesu, ili neko mozda zna koja to pokrajina jedne suverene drzave ima svoj pozivni broj u EU pa i dalje ? Sve su to samo izdajnik do izdajnika, pa dokle videcemo .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online