Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.08.2013.
13:03
N. Đorđević - Vesti A

Srpski biznismen u Guču helikopterom

Naš zemljak, Živorad Tomić, koji više od dve decenije živi u Americi juče je posle 13 godina ponovo došao na sabor trubača u Guču. Ovaj uspešni biznismen, koga u rodnom kraju znaju po nadimku, Žika Amerikanac, stigao je u Dragačevo na čačansku rakiju i prodorodne zvuke trube u velikom stilu - pilotirajući helikopterom.

Odmah pazario opanke: Živorad Tomić u Guču došao iz Amerike
 


Žika je pre 21. godinu krenuo u SAD iz sela Gorobilj kod Požege. Kaže da je u džepu tada imao samo 150 dolara. Ovaj mašinski inženjer uspeo je da osnuje svoju firmu za proizvodnju kompujterskih komponenti za mašine, u kojoj trenutno radi dvadesetak zaposlenih i višemilionskim godišnjim obrtom. Živi u gradu Ejvon u američkoj državi Konektikat.


- Otišao sam zbog tiranije tadašnje vlasti. Režim Slobodana Miloševića meni i mojoj prodici nije dao mira. Pendrečili su mi oca, brata poslali na Kosovo, meni su pretili i kinjili me. Nije moglo ni da se radi, ni da se živi u Srbiji devedesetih godina. Prelomio sam da za sebe i svoju familiju obezbedim bolji život - kaže Žika Amerikanac.


Naš zemljak nije slučajno došao helikopterom na sabor trubača. Osim sto mu je pilotiranje, baš kao i golf, velika ljubav, planira da u Srbiji ove godine proba sa biznisom.


- Planiram sa najboljim srpskim pilotom Goranom Krnetom u Beogradu ortački osnujemo firmu Helikopteri Srbije, koja bi se bavila turističkim prevozom ljudi, nadgledanje šuma u prevenciji velikih požara, zatim nadzorom električnih instalacija i gasovoda iz vazduha. Ovo je posle mnogo godina prvi put da sam se usudio da ulažem u rodnu zemlju i videćemo kako će biti - dodaje Žika.


Čim je izašao iz helikoptera, kojim je lično pilotirao, Žika je u Guči kupio srpsku zastavu, opanke, jelek i šajkaču.


- Puno mi je srce. Opet osećam mirise rodnog kraja. Dolazio sam ovde kao dete i drago mi je kada u Americi čujem da je sabor postao svetki poznat i da je na planetarnoj mapi dobrog provoda. Naslušao sam se u dijaspori crnih vesti iz zemlje u kojoj sam rođen, i ne mogu da sakrijem radost što se sada to menja. Za Srbina koji živi u inostranstvu, to je velika sreća. Kupio sam naša znamenja, a lično za svoju dušu omdah sam naručio jednu čakansku rakiju - objasnio je Žika.

POVEZANE VESTI

Petak 09.08.2013. 16:34
...bravo za Ziku,samo me cudi, odakle je medija dosla do informaciju, da je Zika Amerikanac(kao uspesan biznismen) doso u Srbiju i to bas u Gucu, gde se hvali kako je emigriao u Ameriku, zato sto je S.Milosevic njegovog brata oterao na KiM.i da su ga(kako sam razumeo)maretirali...eli bre, koliko puta si izilazio u Njujak ili Vasingto da protestiras zversko bombardovanje tvoju radni grudu?...(po tvoju izjavu)nikad...fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online