Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 26.08.2013.
13:02
D. N. Petrović - Vesti A

Srbi sa severa neće u Tačijevu policiju

Prištinski dnevni list "Tribuna" nedavno je objavio da su se Priština i Beograd složili da 280 pripadnika MUP-a Srbije bude deo Kosovske policijske službe (KPS), odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova. List navodi da je dogovoreno da srpski policajci ne polažu nikakvu zakletvu, da ne idu na dodatnu obuku u Vučitrn i da, pre i posle stupanja u KPS, nemaju neke druge dodatne treninge.

Nijedan srpski policajac sa severa nije se javio za prelazak u KPS i MUP Kosova
 

Član Prištinskog pregovaračkog tima i savetnik zamenika premijera Kosova Driton Lajči potvrdio je ovu informaciju Tanjugu, naglasivši "da je procedura za integraciju srpskih policajaca u KPS-u pojednostavljena, jer se mora ići u korak sa vremenskim rokovima za restrukturisanje i integraciju Kosovske policije koji su postavljeni Briselskim sporazumom".
 

Prevara

Srpski policajci sa severa KiM tvrde da Srbima ništa ne znači što će formiranjem Zajednice srpskih opština regionalni komandant za Sever biti - Srbin.
- I sad je Srbin, pa ga niko ništa ne pita, hapse ljude a da on nije ni obavešten - kažu oni.

Ova informacija potpuno je iznenadila "raspuštene" pripadnike MUP-a Srbije na severu Kosova od kojih se, saznaju "Vesti", nijedan nije javio za prelazak u KPS i MUP Kosova.


- Nakon zatvaranja stanica u Leposaviću, Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku svi smo još na čekanju. U Beogradu su prema nama bili korektni, niko nas nije uslovljavao niti terao u KPS. Rekli su da sačekamo do septembra kada bi trebalo da se definiše naša konačna sudbina.

- Pristaću samo na prevremenu penziju ili na rad u MUP-u Srbije i ako može negde u blizini, u Raški, Novom Pazaru ili na Kopaoniku da bih bio sa svojom porodicom - kaže jedan od srpskih policajaca iz Leposavića. On tvrdi da se niko od njegovih kolega nije javio za prelazak u KPS i pita kako je MUP Srbije mogao da dogovara kolektivni prelazak u KPS ako policajci to ne žele i neće da prihvate.
 

Nije šija nego vrat

Prištinska "Tribuna" objavila je da će srpski policajci koji budu prešli u KPS ipak morati da polože neku vrstu zakletve, ali da neće morati da pominju Republiku Kosovo. Evo teksta "zakletve".


"Zaklinjem se (obavezujem) da ostvarujem samo zakonske nadležnosti Policije Kosova. Saglasan sam da moj novi poslodavac može da razmeni informacije o meni sa starim poslodavcem i da izvrši proveru prošlosti. Slažem se da ću raditi samo za Policiju Kosova. Nikada nisam bio član neke obaveštajne službe, poštovaću etiku policije i zakone Kosova."

- Radije ću ostati bez posla i raditi nešto drugo nego otići pod kontrolu Albanaca. Ako bih prihvatio rad u KPS-u može se dogoditi da već za koju godinu nosim uniformu policije Velike Albanije - kaže pripadnik MUP-a Srbije iz Zubinog Potoka.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.08.2013. 13:09
Проклети да сте издајници, уштве од политичара....
Ponedeljak 26.08.2013. 13:12
Е живим за дан кад ћу да видим оне издајничке беднике Тому,Ацу и Ивицу иза решетака због овога што су учинили са Косовом и српским народом!Још ћу и у посету да им идем,за инат,само да их зајебавам и да им видим фаце!
Ponedeljak 26.08.2013. 14:00
Ovo je nesto najodvratnije u mojih 57 godina sto sam doziveo, sta radi ova odvratna vlada nasem narodu, nebi me zacudilo da im pocnu pretiti i vojskom. Gorih i odvratnijih izdajnika jos nije svet video.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online