Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.08.2013.
00:07
Beta A

Poslanik SNS-a: Ugledajmo se na Tuđmana!

Završnu fazu rasprave o izmenama Zakona o ministarstvima, a koja je ušla u 11. sat, obeležila su i poslanička izlaganja i reakcije na pomen pokojnog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana - "kao etalona za pravilno vođenje države", kao i priča o brojnim satovima bivšeg ministra odbrane. Reakcije je izvazvao poslanik Marko Atlagić iz Srpske napredne stranke, time što je naveo primer bivšeg hrvatskog predsednika Franje Tuđmana za dobro rešavanje kadrovskh problema. Na negodovanje ostalih poslanika Atlagić je rekao da je ta Tuđmanova politika, politika koju oni ne rezumeju.

Da li je moguće da je Franjo Tuđman nekima uzor u Srbiji
 

"Daću vam primer jedne susedne drzave, ja njihovog predsednika nerado spominjem, ali bio je u pravu. Radi se o Franji Tuđmanu, kada je najboljem poznavaocu međunarodnog prava... rekao da će mu biti ministar vanjskih poslova dok Hrvatska ne bude međunarodno priznata", kazao je Atlagić i dodao da je Tuđman čim je priznata nezavisnot Hrvatske smenio tog eksperta i postavio ga za rektora.

Ko ima skuplji časovnik?

Poslanik Marjan Rističević je u 11. satu rasprave temu skrenuo na brojne časovnike bivšeg ministra odbrane - nabrajajući njihove marke i vrednosti - koje dosežu nekoliko hiljada evra, ujedno ukazujći da je dotični ministar imao platu od hiljadu evra.

Odbornik DS Srđan Milivojević ukazao je da je ovakvo  Rističevićevo izlaganje nije ništa drugo od navođenje na krivčno delo i da sada svi treba da budu zabrinuti za bezbednost tog bivšeg ministra jer svako ima pravo da dođe da mu obije stan.

"To je vođenje politike, ... To je ta nova politika koju vi ne možete da shvatite, takav jedan ministar može obaviti jedan zadatak najbolje u ovoj zemlji", rekao je Atlagić.

Poslanik LDP Bojan Đurić ocenio je da se za 24 godine parlamentarizma u Srbiji nije desila takva uvreda za Skupštinu da se kao etalon za pravilno uređenje i vođenje države navodi primer Franje Tuđmana.

"To je šokantno za ovu Skupštinu, ne znam da li Atlagić preti da će neko od razrešenih ministara postati rektor, to valjda u ovoj zemlji tehnički nije moguće|", kazao je on i dodao da ne sme ni da zamisli "koliko bi smešsno bilo da osoba kvalifikacija Tomislava Nikolića postavlja rektora".

Poslanik DS Borislav Stefanović ukazao je da je pominjanje Tuđmana uvredljivo za mnoge građane.

"Uvredljivo je, ali pošto ste vi jedna vlast, rekao bih čitača početnika, vi ste svi od vrha do dna fascinirani knjigom koju ste pročitali to jutro. Recimo Aleksandar Vučić pročita o Singapuru a onda o njemu priča u 20 intervjua... onda se pročita Maks Veber pa naprednjaci navale na kiosk da ga kupe jer misle da se tamo prodaje, onda vi čitate referate iz 1982. što je nama fascinantno da slušamo a to je da je jedna od karakteristika uspešnosti vlade da su ministri na sednicama, osim onih koji su opravdano odsutni", kazao je Stefanović.

Burna sednica Skupština Srbije na kojem se pričalo svašta, a najmanje ono što je na dnevnom redu, a to je Zakon o ministarstvima
 

Atlagić je objasnio je da je ono što misli o Tuđmanu objavio u mnogim časopisima, da je on 99 odsto fašista, ali da svaki fašista ima nešto što je dao nauci ili nečem drugom - biologiji.

Poslanik URS-a i bivši ministar Predrag Mirković rekao je nakon Atlagićevog izlaganja i reakcija koje je izazvao da je lepo kad se stvori vesela i duhovita atmosfera a poslanik DS Janko Veselinović je ukazao da atmosfera nije nimalo vesela već da je zaprepašćen onim što je čuo i dodao da isto misle i izbegli i progani iz Hrvatske koji su glas dali SNS-u.

"Šta je to jedan odsto dobroga Tuđman učinio za Srbe u Hrvatskoj, a šta Hitler ili Musolini za čovecanstvo?! Ovo je uvreda srpskom narodu iz Hrvatske i srskom narodu uopšte. Ni u hrvatskom Saboru se Tuđman ne citira. Nije završio u Hagu samo zato što nije živ. I ovo je paradigma svega što slušamo poslednjih godinu dana od poslanika SNS", kazao je Mirković.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.08.2013. 10:45
Ono sto je reko Marko Atlagic znaju svi i u LDP, DSS, i DS. Znaju da je Franjo Tudjman zaokruzio granice Hrvatske, proterao Srbe i ostale nepodobne, a da skoro niko nije osudjen iz drzavnog vrha. Gospoda iz Srbije DS, LDP i DSS su jedva cekali da pocnu sa isporukom pa su Sudu u Hagu isporucili ceo DRZAVNI, VOJNI i POLICIJSKI, od Hrvatske preko BiH, pa sve dso Kosova. Izrucujuci Slobodana Milosevica protivno tadasnjem Ustavu, Zoran Djindjic (Premijer Vlade) Vojislav Kostunica (predsednik SRJ), su preuzeli krivicu za sva desavanja na prostorima ex Jugoslavije, od Slovenije do Kosova. Neznam zasto se sad gospoda cudi kad je ispunila sve zahteve Suda u Hagu i Srbe proglasila jedinim krivcima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online