Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.08.2013.
18:34 >> 20:32h
Beta A

Dačić: Nema dogovora, ali napredujemo

Petnaesta runda dijaloga Beograda i Prištine završena je u utorak oko 17 časova u Briselu bez konkretnog dogovora o telekomunikacijama i enrgentici, a nije poznato ni kako će izgledati glasački listići za novembarske lokalne izbore na Kosovu.

Zadovoljni razgovorom, iako ništa nije rešeno: Ivica Dačić i Hašim Tači u društvu Ketrin Ešton
 

Premijer Srbije Ivica Dačić potvrdio je da nisu postignuti konkretni dogovori u oblasti telekomunikacija i energetike, ali je rekao da je ostvaren dobar naredak. Dačić je naglasio da su potrebne naknadne konsultacije jer je za niz tehničkih detalja nužno mišljenje stručnjaka.


Sledeća politička runda pregovora biće održana 8. septembra, rekli su agenciji Beta izvori bliski posrednici u dijalogu Ketrin Ešton.


Izlazeći sa sastanka, predsednik vlade Kosova Hašim Tači rekao je da se za sada ne zna kako će izgledati glasački listići i ponovio da odluku o tome donosi Centralna izborna komisija Kosova.


Po rečima Tačija, koji takođe smatra da je današnji sastanak bio konstruktivan i da ima napretka, postizanje dogovora o telekomunikacijama i energetici zahteva dodatne konsultacije stručnjaka, na tehničkom nivou.


Današnji razgovori počeli su jutros u 10 časova, odvojenim susretima Dačića i Tačija sa Ketrin Ešton.

"Veći problem energetika, za izbore razumna odluka"

Dačić je izjavio da je u dijalogu s Prištinom oko telekomunikacija skoro sve usaglašeno, veći problemi postoje oko energetike, dok je za obeležnje listića za novembarske izbore nužna "racionalna odluka", naglasivši da pripreme za izbore treba usaglasiti tako da na njih izađe što više građana.


On je naglasio da je nužno produžiti rokove za registraciju birača i izbornih lista i podvukao da kad je reč o obeležjima izbornih listića ne sme biti pogađanja oko toga ko je pobedio ili izgubio.


"Donekle smo približili stavove u razgovorima", naveo je srpski premijer, podvukavši da oko pitanja energetike ima većih problema jer su to i imovinska i politička pitanja, a naveo je slučaj trafo-stanice Valač na severu Kosova.


O telekomunikacijama je praktično, prema njegovim rečima, sve dogovoreno, tu je reč o dodeli trocifrenog pozivnog međunarodnog broja za Kosovo, za šta je nužna određena procedura, a u pitanju je i delovanje operatera srpske mobilne telefonije na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.08.2013. 20:48
Kao dogovaraju se a bice kako Vasington i Brisel kaze !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online