Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 31.08.2013.
18:33
Beta A

Dačić: Demokrate žele da nas zavade

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Skupštni Srbije, posle izlaganja poslanika Demokratske stranke (DS) Borislava Stefanovića, da je jedini cilj demokrata da posvađaju vladajuće stranke, jer u tome vide jedinu mogućnost dolaska na vlast.

"Jedina politika DS je da nas posvađaju pa da oni uđu u tu vlast, jer drugačije ne mogu", kazao je Dačić u Skupštini tokom polemike koja se pretvorila i u raspravu o tome da li neko, i na koji način, može da govori o bivšem premijeru Zoranu Đinđiću.

Rasprava je počela tako što je Dačić Stefanoviću odgovorio da ne može da prigovara Vladi na tome što poslanicima nije predstavila biografije poslanika, jer ni njihov premijer to nije učinio.

Nemate prava da nam prigovarate: Ivica Dačić

"Nemate prava da nam prigovarate na ono što radimo, a isto je kao što ste vi radili. Možete da kazete: 'Mi smo grešili, a vi uradite dugačije'", kazao je Dačić koji je prethodno citirao kako je Đinđić 2001. godine predstavio svoj ekspoze i kandidate za vladu.

Premijer je rekao Stefanoviću da verovatno nije pročitao ni čuo ekspoze kada je govorio da se stezanje kaiša odnosi na one sa najmanjim primanjima.

Nastavak u ponedeljak

 

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras rad, a rasprava o izboru novih ministara u rekonstruisanoj Vladi biće nastavljena u ponedeljak u 11.00 sati.

"Kada je reč o stezanju kaiša jasno sam rekao, nista ga čitali, neću pozivati na štednju građane čiji je standard doživeo drastični pad. Govorio sam da ova vlada, skupština i svi ostali delovi i finasijski sektor, moraju da dele sudbinu naroda", kazao je Dačić.

On je dodao da nije ni ekonomski racionalno zamrznuti nekome platu ko prima 20.000 dinara kao i onome ko, kao zaposleni u Fiskalnom savetu, imaju od 150.000 do 220.000. Dačić je na prigovore poslanika koji su se odnosili na pogrešno tumačenje njegovog pominjanja Đinđića rekao da ima pravo da se
javi za reč u svakom trenutku, jer je on premijer.

"Aposlutno nisam nijednu ružnu reč rekao o Đinđiću. Neke ideje su realizovane u ovom periodu. Imao sam uvid u reči članova njegove porodice da neki ljudi svojim radom podsećaju na Zorana Đinđića.


Ne znate valjda vi bolje od njih", poručio je Dačić.

Takođe, na ocenu Stefanovića da ne može da bude u istoj rečenici sa Đinđićem, Dačić je rekao da je birao reči kad je govorio o pokojnom premijeru i da očekuje isto kada se neko ophodi prema njemu.

"Nisam vređao Đinđića, nemate pravo ni vi mene, time što kažete da ne možemo da budemo u istoj rečenici. Naučite da poštujete druge, jer sam birao reči kada sam govorio o njemu, voleo bih da se tako odnose i njegovi naslednici prema njemu. Ne želim o Đinđiću da vodimo polemiku, jer to nije tema", kazao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.09.2013. 16:07
BUCKO, PREPUSTI TRACANJE TRACARAMA. POCNITE NAJZAD DA RADITE SVOJ POSAO. I NEMOJ TOLIKO DA KLOPAS. TO TI NE STOJI PRED DRUGIMA, KOJIMA SI NAREDIO "STEZANJE KAISA"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online