Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 11.09.2013.
14:32
Beta A

Koštunica: Podržaćemo smenu Đilasa

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica rekao je u sredu da će njegova stranka u Skupštini Beograda podržati smenjivanje gradonačelnika Dragana Đilasa, ali da to ne znači i da će automatski učestvovati u novoj vlasti sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Mi smo naše rekli: Vojislav Koštunica

Koštunica je u intervjuu za agenciju Beta kazao da DSS od 2008. godine traži smenjivanje Đilasa zbog velikog zaduživanja glavnog grada i projekata kao što su most preko Ade, Bus plus i metro, kao i da sada neće menjati politiku u glavnom gradu, te da će to biti zahtev i novim vlastima.


Na pitanje da li mu negativan odnos prema politici koju na državnom nivou vode SNS i SPS nije prepreka da sa njima eventualno uđe u beogradsku vlast, on je rekao da će o tome morati da se izjasni i Predsedništvo DSS.


"Tu će odlučujuću reč dati Predsedništvo stranke. Neću dati svoj sud, imam naravno svoje mišljenje, ali neću ga dati pre nego što se Predsedništvo stranke ne izjasni", naveo je lider DSS-a.


On je istakao da je DSS apsolutno za smenjivanje demokrata sa vlasti i Dragana Đilasa u Beogradu, jer nanose štetu Begrađanima.


"Tu je nenamerno stvorena jedna zbrka. Jako mnogo se govori o promeni vlasti u Beogradu. DSS se od 2008, pa na izborima 2012. uporno zalagala za smenu sadašnje vlasti i Dragana Đilasa. Smatramo da nanosi veliku štetu Beogradu i Beograđanima. Ti najveći, megalomanski projekti: metro, most na Adi, Bus plus i veliko zaduživanje su nas upućivali na to da ta vlast treba da se menja", rekao je predsendik DSS-a.


Sam DSS po broju odbornika u Skupštini Beograda ne može da inicira smenu Đilasa i demokrata i ne može uticati da do promene dođe.


"Međutim, to je samo prvi korak, a drugi korak je ako dođe do smene sadašnje vladajuće većine, formiranje nove vlasti ili izbori. Mi ne znamo šta će od toga biti, ne znamo ni šta će biti sa ovim prvim, sa smenom vlasti", rekao je Koštunica.


On je istakao da je preuranjeno govoriti o nečemu što je neizvesno.


"Ta sladunjava serija šta sa Beogradom, kad je reč o republičkoj vlasti, traje godinu dana. Mi smo našu reč rekli što se tiče Đilasa", naveo je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.09.2013. 14:48
Šta ti je želja za vlašću :)))))
Sreda 11.09.2013. 16:04
Mozda cu malo pretjerati , jer podrzavam neke stvari koje predlaze DSS , kad kazem da sve sto je nastalo iz sjemena izdajnickog pokreta zvanog DEMOKRATSKA STRANKA , treba da se ugasi .DSS , AKO pokret politicki ima svoj program I ako ima svoju ideologiju onda mora da se drzi dalje od onih koji su potpuno suprotni vasem shvatanju drustva I drzave.Ili ste I vi kao I oni obicni prevaranti.Djilas mora da ode , ali nista bolji nisu ovi koji dolaze , cak mozda I gori I zbog toga DSS TREBA DA OSTANE PO STRANI I DA SE NE MIJESA U TAJ PROBLEM.Ali izgleda da je vlast mnogo blizi od programa stranke I interesa Srpskog naroda.Nazalost nekada vrlo mali pokret treba da pametan shvati ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online