Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 17.09.2013.
19:49
Beta A

KiM: Na izbore samo ako ih raspiše Srbija

Skupština Kosova koju su osnovali odbornici sa severa odlučila je danas da osnuje antiizborni štab i pozvala građane da bojkotuju lokalne izbore koje je za 3. novembar raspisala predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

Na skupštini je za 25. septembar najavljen miting protiv izbora u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Foto: Ilustracija

"Pozivamo građane na bojkot izbora da bi izbegli da u istoriji budemo zapisani kao izdajnici i izbegli odgovornost koju nam pripremaju oni koji su potpisali Briselski sporazum za predaju Kosova, njegovo odvajanje od Srbije i stvaranje nove albanske nezavisne države na teritoriji Srbije", jedan je od zaključaka koji su odbornici
jednoglasno usvojili.

Oni su zatražili od ministra Vlade Srbije zaduženog za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina da podnese ostavku zbog, kako su naveli, "protivustavnog i protivzakonitog ponašanja laži, prevara, medijske blokade i obmana kojima je izložio srpski narod na Kosovu" i da tako da svoj doprinos stabilizaciji stanja na terenu.

Predsednik skupštine Slavko Stevanović rekao je da će Srbi izaći na izbore, ali na one koje raspiše predsednik Skupštine Srbije, i istakao da na takav stav "obavezuje volja građana iskazana na referendumu 2012. godine".

"Zar da izađemo na izbore u državi odakle su naši sugrađani proterani, gde su zapaljene naše svetinje i domovi, pobijene na hiljade naših sugrađana i gde su nam ugrožena sva prava, pa i pravo na život", rekao je Stevanović.

Poslanik u Skupštini Srbije Marko Jakšić rekao je da narod mora da kaže da se ne slaže s lokalnim izborima čiji je cilj da, kako je rekao, "oduvaju državu Srbiju" sa Kosova. Jakšić je upozorio da će "vlast voditi prljavu kampanju" i ocenio da će, ako građani izađu na izbore, bez posla ostati između 10.000 i 12.000 građana.

Smenjeni predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je da se zauzeo za antikampanju koja bi svakom Srbinu na severu Kosova trebalo da predoči "pogubne posledice izlaska na izbore 3. novembra". Odbornicima su podeljeni antiizborni materijal, plakati i nalepnice na kojima piše "nula procenata Tačiju, uceni i izdaji, 100 posto bojkot".

POVEZANE VESTI

Utorak 17.09.2013. 20:36
Naravno da ce da ostane 10.000 - 12.000 bez posla, nece da bude "Sverca Komerca" vise imace zakon i ziveti ko sav normalni svet. Niko ne pita Jaksica da li on DSS i SRS preduzimaju odgovornost za ono sta ce se dogoditi posle ako Srbi ne izadju na izbore.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online