Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 21.09.2013.
03:33
Vestionline A

Stanko Subotić odgovorio Đilasu

Stanko Subotić, preko svog punomoćnika advokata Radoslava Tadića, poslao je javni odgovor gradonačelniku Beograda i lideru DS-a Draganu Đilasu.

Stanko Subotić Cane
 

Podsetimo, Stanku Subotiću je prošle nedelje počelo ponovljeno suđenju po optužnici za šverc cigareta. Reakcija je usledila posle jutrošnje ocene predsednika DS Dragana Đilasa da je sramno što se Stanku Subotiću dozvoljava da u javnosti blati porodicu ubijenog premijera Zorana Đinđića.

U celosti prenosimo otvoreno pismo Stanka Subotića koje je dostavljeno medijima:

- Javni odgovor Draganu Đilasu,

Dragane Đilasu, Primetio sam da ne prođe dan, a da zloupotrebljavajući funkciju gradonačelnika Beograda ili predsednika DS, ne pomenete moje ime. Učestalost pominjanja je obrnuto proporcionalna ugledu koji imate vi ali i ostaci stranke na čijem ste čelu. Što manji ugled, to sam ja češće u vašim stranačkim saopštenjima. Pitao sam se zašto to radite. Ne poznajemo se. Komentarišete osobe koje ne poznajete i događaje u kojima niste učestvovali. U vreme dok sam ja Demokratsku stranku pomagao kako bi lakše došli na vlast, vi ste se bavili otimanjem od gazde kod koga ste radili i tako osnivali svoje firme.

- Dok je porodica iza koje se danas krijete bila stigmatizovana u Srbiji, ja sam joj bio prijatelj. Kada je stranka ostala bez lidera i mog prijatelja, nisam joj okrenuo leđa, iako je na čelo došao čovek koji Zorana nije podnosio. Ali voleo je njegovo prezime i bilo mu je potrebno da može da koristi Zoranove glasove. Isto što radite i vi danas. Đinđića se setite pred izbore, formiranje liste ili kad upadnete u problem iz kojih ne možete da se izvučete. Niste bili u stranci kad je na njeno čelo došao Tadić i kad je tražio susret sa mnom kako bi saznao koliko sam i kada davao stranci i kakve su mi namere dalje.

- To što ste danas na čelu stranke ne daje vam pravo da moje susrete sa njim nazivate "izmišljenim", što vidim bezuspešno radi i on sam. Svi naši sastanci bili su u prisustvu svedoka, evidentirani i zabeleženi. Tako i onaj kada sam na insistiranje Tadića saopštio da je kod mene u "Fondu za razvoj demokratije" , ostalo 1.030.000 eura. Fond sam osnovao ja, u njega uplatio nekoliko miliona i dao ih bezuslovno Demokratskoj stranci kao pomoć za projekte za koje ni stranka ni država nisu imali para. Ni jedan euro iz tog fonda nije potrošen privatno i nikada ništa nisam tražio ili dobio kao kontrauslugu. Novac sam dao iskreno, iz patriotskih pobuda, u želji da Srbija bude bolja. Kada je posle ubistva premijera Đinđića, jedan deo lopova i vaših preteča iz stranke počeo da me ucenjuje i traži novac da bih mogao da normalno radim u Srbiji, stopirao sam rad Fonda.

- Na sastancima koje sam tada sa vašim prethodnicima imao niste bili nikada prisutni, nisu vas čak ni pominjali. Možda zato što ste odmah po dolasku u stranku i vladu, dobili sopstveni fond kojim ste bili okupirani. Zato me čudi vaša hrabrost da bilo šta oko ovoga uopšte možete da komentarišete, još manje da vi o nečemu sudite !

Iako sam mogao da svoj novac zadržim, upravo iz razloga poštovanja prema Zoranu prihvatio sam da stranci taj ostatak novca predam. Uz prisustvo respektabilnog svedoka, kao i nosioca liste DS, Ružice Đinđić, Boris Tadić mi je rekao da sav iznos predam njoj. Nisam ulazio u razloge, detalje, pitanja i podpitanja: da li je novac ostao kod nje, ili ga je dala Tadiću, podelila sa DS ili nešto treće nije me zanimalo.

Dogovor sa Borisom Tadićem sam ispunio tako što je još jedan svedok ovoga čina novac predavao uz priznanice nosiocu liste DS I to na sledeći način:

- 19. Januara 2007 375.000 evra 80.000 švajcarskih franaka i 200.000 dolara

- 05 Februara 2007 170.500 evra

-16 Marta 2007 281.120 evra

Po tadašnjem kursu nešto vise od million i trideset hiljada eura.

Da li predsedniče DS treba da vam kažem da su priznanice na ove iznose potpisane od primaoca i da ih posedujem? Da li predsedniče DS treba da vam kažem da je o tom novcu znao ceo vrh DS (osim vas, vi ste imali drugi fond za brojanje u to vreme)?

Da li predsedniče DS znate da me je jedan potpredsednik DS požurivao da malo brže "ispovrnem keš" jer se Boris ljuti što to “sporo radim” ?

- Da li predsedniče DS treba da vam kažem da pored brojnih svedoka i advokata koji su bili uključeni u svaku fazu ove isplate, ove činjenice niko ne spori, čak ni vaš prethodnik Tadić? Da li predsedniče DS mislite da vam iko u Srbiji veruje, kad pišete ove patetične pamflete, gde ridate nad sudbinom bivšeg predsednika sa kojim niste imali ništa zajedničko nikada? Osim što vam kao i prethodniku to prezime ponekad treba.

- E pa predsedniče DS, da vam kaže “medijska zvezda”, koju su napravili banditi, korumpirani političari, policajci, tužioci, novinari, tajkuni poput vas: niste me “uništili, zgazili, izbrisali, precrtali”, kao što ste godinama pokušavali. Nisu malovićke, homeni, rakići i ostali članovi žutog zločinačkog udruženja uspeli u nameri da mi otmu svu imovinu, unište porodicu, mene oteraju na robiju ili ludnicu. Sad je došlo vreme vraćanja i otkrivanja istine!

- Ja sam prema vama ispunio sve obaveze iako nisam morao. Vi ste me kao klasični kriminalci, izvarali. Uzeli pare, a onda me stavili na poternicu. Vrištali da sam opasan i poguban za Srbiju, satanizovali kroz vaše medije, a iza leđa mi otimali imovinu I delili među sobom. Kao što je i taj klovn Rakić iza vas radio. Proglasio je sam sebe nekakvim stručnjakom za bezbednost, a radi se o najobičnijoj seoskoj varalici i lopovu.

Moji su vam advokati već pre nekoliko dana odgovorili, da ćete za nastavak iznošenja laži i pominjanja mog imena u kontekstu kriminala završiti na sudu.

- Evo vam sad i ja pred svim građanima Srbije to javno poručujem: nastavite da me vređate, iznosite laži o meni, koristite moje ime da bi se vadili iz provalije u koju stroglavo jurite, a ja vam obećavam da ću vam vratiti stostruko! Nemate vi ni ljudi, ni snage, ni pameti, ni saopštenja, koliko ja imam strasti i volje da vas sve zajedno uništim.

- I to neću raditi, skriveno, iza scene, pokvareno, mučki kao što ste radili vi meni. Radiću javno, pred građanima Srbije, pa neka oni odluče. Nemate zbog čega da se bojite! Vi, napredni, evropski, urbani, demokratski, pametni, pošteni, borci protiv kriminala, protiv jednog “kriminalca”, “šnajdera”, “švercera”, “begunca” ? Lak izazov, zar ne Dragane?

Stanko Subotić, Beograd PS:

Da, novac vam neću oprostiti! Dogovorite se ko će mi ga i kad vratiti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online