Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 23.09.2013.
12:11
Beta A

Đilas: Neka narod odluči o mojoj smeni

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je danas da o njegovoj eventualnoj smeni treba da odluče građani na izborima i da bi to "bilo fer i demokratski".

''Mislim da je rešenje ove krize, kada koalicioni partneri više ne podržavaju vlast, da prepustimo građanima da sami kažu da li su zadovoljni onim što je urađeno u gradu", rekao je Đilas novinarima na otvaranju surčinskog Doma zdravlja.

Na pitanje da li je obezbedio većinu uoči sutrašnje sednice gradskog parlamenta, Đilas je kazao da neće da se bavi dnevno-političkim temama.

Ne bavim se dnevno-političkim temama: Dragan Đilas

"Moj posao je da radim kao gradonačelnik 24 sata i ja se tako i ponašam", rekao je on.

Đilas je naveo da smatra da će svi koji su bili u gradskoj vlasti, ali i opozicija, biti ponosni na ono što je urađeno u Beogradu u prošlih pet godina, od kada je on gradonačelnik.

Opozicione SNS i DSS predale su danas inicijativu za smenjivanje Đilasa u Skupštini Beograda čija je sednica zakazana za sutra. Smena gradonačelnika zavisi od koalicionih partnera DS, Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera
Srbije, čiji se čelnici još nisu izjasnili o smenjivanju gradonačelnika.

Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić rekao je da ta stranka, koja je deo vladajuće većine u Beogradu, još nije odlučila kako će se ponašati na sednici Skupštine grada na kojoj će se raspravljati o smenjivanju Đilasa.

Krkobabić je za B92 rekao da će se na sutrašnjoj sednici rešiti sva pitanja - da li će u Beogradu biti uvedene privremene mere ili će vlast biti prekomponovana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.09.2013. 14:10
Narod bi te obesio na mostu koji si poharao
Ponedeljak 23.09.2013. 13:10
Nece Djilasu da pomognu ni izbori, on i njegova ekipa definitivno padaju, to je vec dogovoreno/odluceno. Ali sta ce promena vlasti u Beogradu da donese Beogradjanima? Nista. Hoce li npr. da se rasformira parapolicijska formacija "Komunalci"? Ili ce pomenuta parapolicijska formacija bar da se dovede u normalno stanje, tj. da budu ono sto i treba da budu: komunalna redarska sluzba sa (veoma) limitiranim ovlascenjima? Hoce li da se ukine pljacka bus-plus? Hoce li predsednici opstina i njihova kamarila da pocnu da rade svoj posao? Ima jos puno, puno primera, hoce li bilo sta da se promeni? Nece. Samo ce neki novi likovi da se docepaju fotelja, sve ostalo ce da bude po starom.
Ponedeljak 23.09.2013. 12:56
Dozvolili bi oni da narod odlučuje kad bi imali kandidata sa kojim bi smeli u ovom momentu da se pojave pred građane Beograda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online