Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 23.09.2013.
18:05
Beta A

Dačić: Podržaćemo smenjivanje Đilasa

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će ta stranka u Skupštini grada podržati incijativu za smenjivanje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Ispao sam "grbav" jer Vučić 2008. nije postao gradonačelnik: Ivica Dačić
 

Upitan ko će biti novi gradonelčelnik i hoće li biti formirana nova vlast u Beogradu ili će se ići na izbore, Dačić je za B92 rekao da nije obavio nijedan razgovor na tu temu, da o tome ne želi da govori i da se time nije bavio.

"To je tema za one koji će dalje činiti većinu (u Skupštini grada). Ne pita se više Đilas da li će biti izbora, od sutra, ako više ne bude gradonačelnik", rekao je Dačić i dodao da u roku od 30 dana posle razrešenja treba da se bira gradonačelnik.

Stefanović: Biće izbora i SNS će da pobedi

 

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je za tu stranku normalno da se u narednih šest meseci održe lokalni izbori u Beogradu.

 

"SNS se ne plaši izbora u Beogradu i na tim izborima ostvarićemo ubedljivu pobedu", rekao je Stefanović posle sednice Predsedništva SNS.

 

Upitan da li je SNS, pošto se ne protivi izborima, isključio prekomponovanje lokalne vlasti u Beogradu kao opciju, Stefanović je odgovorio da se Predsedništvo nije bavilo tim stvarima. Stefanović je izrazio uverenje da će većina odbornika na sutrašnjoj sednici Skupštine Beograda podržati inicijativu za smenjivanje gradonačelnika Dragana Đilasa.

 

"Očekujemo da će predlog dobiti većinu. Nismo razgovarali o tehničkim detaljima", rekao je Stefanović.

 

Na pitanje što se čekalo godinu dana na smenjivanje Đilasa, Dačić je kazao da do sada nije bilo takve inicijative.

"Nikako drugačije ne možemo da glasamo a da ne prihvatimo tu inicijativu", rekao je Dačić i dodao da je to politicka realnost, a da je on duboko politički surov.

On je naveo da je 2008. ispao "grbav" jer tada Aleksandar Vučić nije bio gradonačelnik kao što je prvobitno bilo dogovoreno sa SPS i Demokratskom strankom Srbije jer je tada DS tražio da se u gradu formira ista vlast kao i na republičkom nivou.

Srpska napredna stranka i Demokratska stranka Srbije podnele su danas inicijativu za razrešenje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa. Sednica Skupštine grada zakazana je za sutra u 10 sati.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.09.2013. 19:16
Umesto da smenjjujete i blatite jedan drugog bolje bi bilo da se sporazumete u korist naroda srbije.
Ponedeljak 23.09.2013. 20:12
Zasto je zabranjeno komentiranje :Gejevi: Zabranite Obraz! ???????????????????????????????????????????????????
Ponedeljak 23.09.2013. 21:02
krmcic vladao 90tih a vlada i sada..Njegovi pandurin sa 3mes kursa, i dalje reketiraju, kradu i bave se kriminalom. I srbistanci to vole i glasaju svaki put za neku od sluzbinih partija sns-ds-sps-spo-ldp-ns-dss-dveri itd
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online