Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 23.09.2013.
21:14
Beta A

Šta je Čeda ponudio Đilasu i DS?

LDP nudi konkretan plan saradnje, izjavio je predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas posle sastanka sa Čedomirom Jovanovićem. On je rekao da bi taj plan, uz podršku drugih političkih organizacija i pojedinaca, bio ponuđen kao alternativa aktuelnoj vlasti.

Zajedno u odbranu Beograda: Jovanović i Đilas
 

Đilas je, posle sastanka s predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićem u sedištu DS, novinarima rekao da će Predsedništvo DS narednih dana razmatrati predlog LDP i da veruje da će stepen saglasnosti s tim predlogom biti veliki jer svi žele da vide Evropu u Srbiji. Jovanović i Đilas su se saglasili da će se saradnju ići "korak po korak", jer žele da pokažu odgovornost prema zemlji i građanima.

Jovanović je poručio da je Beograd poslednja tačka odbrane u kojem je gradska vlast formirana na osnovu podrške na izborima i naveo da LDP ne može da stoji sa strane, već će predložiti neki politički odgovor na eventualnu smenu gradonačelnika.

"Ne možemo da stojimo sa strane i nemo posmatramo i sigurno ćemo predložiti neki politički odgovor na smenu gradonačelnika, ne zbog toga što smatramo da Dragan Đilas treba doživotno da vodi Beograd, već zbog toga što je ovo stavljanje tačke na ideju slobodne lokalne samouprave u Srbiji", rekao je Jovanović.

Jovanović kaže da manje od 24 sata od sednice gradskog parlamenta, oni koji govore o promeni vlasti u Beogradu, ne mogu da odgovore na pitanje da li će uspostaviti privremenu upravu li novu lokalnu većinu i ko će biti čovek koji bi vodio Beograd nakon smene vlasti. On je ocenio da sve ono što se dešavalo poslednjih godinu dana je bio obračun sa idejom drugačije lokalne samouprave i guranje Srbije pod šinjel.

"Beograd ne može biti ni pod čijim šinjelom - ni pod Vučićevim, ni pod Đilasovim, ne treba da bude ni pod mojim i na to ćemo sigurno odgovoriti", rekao je Jovanović.

Na pitanje šta to konkretno znači lider LDP je rekao da "odgovor mora biti u demistifikaciji svega što se u Beogradu dešava - da li je to put do bolje gradske vlasti ili je to finale obračuna sa opozicijom u zemlji".

Jovanović je rekao i da LDP nije dužan da bude advokat ni Đilasa, ni DS i naglasio da oni koji žele promene u Beogradu ne znaju ko bi vodio taj grad, ali znaju ko će biti uhapšen. On je rekao da je za LDP Beograd bio simbol onoga što je najbolje u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i Dragoljub Mićunović i Bojan Pajtić, kao i Nataša Mićić i Nenad Milić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.09.2013. 21:29
"... jer svi žele da vide Evropu u Srbiji." Sto iskreno nije dodao - "... i Kosovo u Albaniji"?! Teski izrodi!
Utorak 24.09.2013. 06:50
Ко нормалан може у коло са овом приказом, још им само Тадић фали. Ајте ви лепо сва тројица на Вис, да вас овај народ више не гледа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online