Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 24.09.2013.
11:38 >> 14:33h
Beta A

Počela smena Đilasa

Sednica Skupštine grada Beograda na kojoj bi trebalo da se glasa o smeni gradonačelnika Dragana Đilasa počela je danas nešto posle 10 sati. Sednici prisustvuje 106 od 110 odbornika. Đilas nije došao na sednicu na kojoj se odlučuje o njegovom ostanku na čelu grada.

Dragan Đilas nije došao na sednicu
 
SPS: Izbori u Beogradu početkom 2014. godine - Predlog SPS-a je da izbori u Beogradu budu održani početkom naredne godine rekao je odbornik te stranke Nikola Nikodijević. "Videćemo da li će se ići na prekomponovanje vlasti sa ograničenim rokom od šest meseci ili na uvođenje privremene uprave", rekao je Nikodijević i dodao da će socijalisti sa partnerima već od sutra početi razgovore o načinu na koji će do tada Beograd funkcionisati.
DS: U Bepgrad stiže "vanredno stanje" - Odbornik DS Božidar Đelić odgovorio je da opozicija u Beogradu obmanjuje javnost imaginarnim ciframa i kazao da će smenjivanjem Đilasa SNS i DS S uvesti Beograd u "vanredno stanje". DS smatra da je smena gradonačelnika prekrajanje izborne volje Beograđana.
DSS: Smetaju im most, Bus Plus i Bulevar - Predstavnik DSS Nebojša je razloge za smenjivanje Đilasa naveli izgradnju preskupog mosta na Adi, najavu izgradnje beogradskog metroa, rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra i uvođenje sistema naplate karata u javnom prevozu Bus plus.
SNS: Prodao firmu, a kako ju je stvorio - Šef odbornika opozicione SNS Aleksandar Jovičić je kazao da Đilas mora da bude smenjen jer nije dobro vodio grad. "On je uspeo da proda svoju firmu, ali ne znamo kako je uspeo da je napravi", rekao je Jovičić i ponovio niz zamerki na rad gradonačelnika.
PUPS: Zadovoljni Đilasom, ali ga smenjuju - Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić rekao je da je od Aleksandra Vučića dobio "čvrste garancije" da će socijalna politika u Beogradu biti nastavljena i da je to bio bitan faktor u odluci PUPS-a da podrži smenu Đilasa. "Odlučili smo da podržimo odluku naše koalicije", rekao je Krkobabić i dodao da je zadovoljan saradnjom sa Đilasom i politikom koja je vođena u oblasti socijalne zaštite.

Gradonačelnik Dragan Đilas nije prisustvovao početku današnje sednice beogradskog parlamenta, ali je došao na početak rasprave o smeni.

U predlogu za njegovo razrešenje navodi se da Dragan Đilas snosi najveću odgovornost za finansijsku situaciju u Beogradu i "činjenicu da je ugrožen razvoj grada i njegovo svakodnevno funkcionisanje".

Gradonačelnik Beograda izjavio je jutros na tviteru da je ponosan na Beograd koji je aktuelna gradska vlast razvijala uz podršku svih građana. "Ponosan na Beograd koji smo razvijali uz podršku svih vas. Pogledajte urađeno na http://boljibeograd.rs", naveo je Đilas ni poručio da se tim koracima gradi i bolja Srbija.

Predlog za smenu Dragana Đilasa juče su podnele odborničke grupe Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije. Agenciji Beta je u koaliciji SPS-PUPS-JS, koja je na vlasti u Beogradu s Demokratskom strankom, rečeno da će i njeni odbornici podržati predlog za smenjivanje Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika. Beogradska skupština ima ukupno 110 odbornika, a za smenu je potrebno 56.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.09.2013. 15:59
Vucic je Djilas na kvadrat.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online