Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 24.09.2013.
13:18 >> 15:16h
Beta A

Đilas: Moguće je da i mene uhapse

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je smenjivanje sa te funkcije politički odgovor na njegove tvrdnje da Srbija polako ali sigurno klizi u diktaturu pod vlašću Srpske napredne stranke.

Đilas ne odustaje od ideje da bude gradonačelnik
 

Đilas je novinarima u Skupštini Beograda rekao da je jasno šta će se danas dogoditi u gradskom parlamentu i da će morati da obavlja posao gradonačelnika u tehničkom periodu.

Ocenio je da će u Beogradu najverovatnije biti uvedene privremene mere i da će lokalni izbori biti održani na proleće, kao i da je jasno da oni koji u Srbiji odlučuju hoće da ih spoje sa republičkim izborima. Đilas je najavio da će se ponovo kandidovati za gradonačelnika Beograda.

Na izjavu Ivice Dačića da je DS 2008. tražila da se formira ista vlast u Beogradu kao i na državnom nivou, Đilas je kazao da je u Beogradu 2008. pobedio DS, a ne Srpska radikalna stranka i da se tada u Srbiji 2008. pravila većina za evropsku i antievropsku Srbiju.

"Nije 2008. DS insistirao da ne bude na vlasti onaj Tomislav Nikolić koji sada kaže 'klečao bih da se izvinim za Srebrenicu', nego onaj koji je rekao da Srbija treba da bude ruska gubernija. Nismo mi bili protiv toga da ovakav Aleksandar Vučić koji bar formalno priča o Evropi bude gradonačelnik, nego onaj koji je govorio da Skupština Srbije treba da bude sigirna kuća za Ratka Mladića", rekao je Đilas.

On je zahvalio Beograđanima za podršku na izborima 2008. i 2012, i svojim koalicionim partnerima u prethodnih pet godina - G17 plus, Liberalno demokratskoj partiji, Socijalističkoj partiji Srbije, Jedinstvenoj Srbiji, a posebno Partiji ujedinjenih penzionera Srbije.

"Razumem kako smo do ovoga danas došli. Za to nikog ne okrivljujem", rekao je Đilas i dodao da je ponosan na ono što je sa koalicionim partnerima urađeno za pet godina.

Povodom hapšenja u Vojvodini, Đilas je kazao da je "sve to politika".

"To je jedna politika koju očekujem i u Beogradu. Očekujem da se sad razmašu. Očekujem dalja hapšenja u Beogradu, mahanja papirima, aferama", rekao je Đilas.

Upitan da li očekuje da i njega uhapse, Đilas je kazao da to ne očekuje jer zna da nema razloga za to, ali je dodao: "U ovakvim vremenima sve je moguće".
 

U Skupštini grada trenutno je u toku sednica na kojoj treba da se glasa o smeni gradonačelnika Dragan Đilasa. Opširnije o toku sednice pročitajte OVDE.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.09.2013. 15:54
Bilo bi lepo da SVAKO tko javno spomene bezalternativu, blagostanje da bude hapsen. Ima sud, a ima i situaciju -sta je pokrao on, sta je pokrala majcica EUslavena, pa argumenta tuzilac, i obrana. Narod da predstavlja tuzioca. Ostatak ce da ceka napolju za svaki slucaj ako se omane nezavisnom sudstvu.... Nikakav zatvor, vracanje pare oduzimanjem svega sta je steceno posle ulazka u politiku i na njivu na drustveno korisan rad.
Utorak 24.09.2013. 15:58
Pa zatvor i sluzi za Izdajnike i drzavne neprijatelje kao sto je ovaj gnojavi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online