Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.09.2013.
20:31
Srna A

U Manježu danas ni kučeta ni mačeta

Tokom većeg dela dana u Beogradu je danas bilo pojačano prisustvo policije, čiji pripadnici su se povukli posle procene da nema mogućnosti da bude nereda.

Policija imala naredbu da ne pušta nikoga u Manjež
 

Veći broj pripadnika policije u opremi za razbijanje demonstracija bili su raspoređeni u i oko parka Manjež, gde je trebalo da bude održana Gej parada. Policajci su bili raspoređeni i oko zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu, Etnografskog muzeja, kod Saborne crkve, ispred zgrade bivše američke Ambasade, oko Vlade Srbije i na svi važnim mestima u gradu.

Spremni za demonstracije i nerede, ali nikoga nije bilo
 

Načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić rekao je za B92 da je ovakva policijska situacija predviđena i da su pojačane mere radi bezbednosti, zaštite života i prava svih građana Beograda. "Beograd je bezbedan grad i svi Beograđani i gosti mogu mirno da spavaju", poručio je Milić.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti sinoć je doneo odluku o zabrani svih skupova zakazanih za danas, među kojima je i Parada ponosa. Uprkos toj zabrani, pripadnici LGBT populacije i aktivisti sinoć su održali kratku šetnju od zgrade Vlade do Narodne skupštine. Skup su obezbeđivale jake policijske snage i protekao je bez incidenata.

POVEZANE VESTI

Subota 28.09.2013. 20:40
"Održavanje Parade ponosa je test poštovanja ljudskih prava i Srbija će taj test morati da položi ukoliko želi da se pridruži Evropskoj uniji, izjavila je danas švedska ministarka za evropske poslove Birgita Ulson. " ?? Jel' "test" i okupacija i komadanje jedne nezavisne države ? Iskreno - pošto nikako da "položimo" ovaj test - vi nas, drugovi evropljani, lepo "oborite" i neka to bude konačan status... MOLIM VAS ?!?!?!?! p.s. izvinjavam se što ovde komentarišem tekst iz druge teme - al' eto, još jedan dokaz, kako se pederi bore "deklarativno" za ljudska prava a cenzura na sve strane... valjda - ako nisi peder onda te i ne smatraju čovekom pa, valjda, i nemaš potrebu za "pravima" ??
Subota 28.09.2013. 22:27
Ја већ данима предлажем да сви педери из региона одаберу један град из екс-ју и да тамо парадирају.Такође сам предложио да тај град буде Буљарице, односно да се тај град прогласи градом отвореног дупета и да педери сваке године шетају, парадирају или шта већ и свакоме мирна глава. Зар не?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online